Merkez Sağ neden birleşemez?

Abone ol

Merkez Sağ'da ittifak arayışı şimdilik boş çıktı. Ağar, Mumcu, Yılmaz, Demirel ve Çiller'in hesabı ne?

Merkez Sağ'da arayışlar şimdilik rafa kalktı.. İttifaklar, uzlaşma çabaları sonuçsuz kaldı. Ağar- Yılmaz görüşmesi ve Ağar- Mumcu'nun beyanları sonrası DYP ile Anavatan'ın birleşmeleri hayal gibi.

Peki neden hayal? Bu iki partinin birleşmesindeki engeller ne? Merkez sağ partileri iyi bilen Akşam Yazarı Şakir Süter, diye sordu. Yazar hemen ardından cevabını verdi. Süter'e göre DYP ile Anavatan asla birleşemez.

Süter Ağar ve Mumcu'nun aynı çatı altında birbirlerine tahammül edemeyeceğinin altını çizdi ve yakın tarihten Çiller-Mesut örneğini verdi.

Süter Yılmaz ve Demirel'in durumunu da şöyle özetledi:

"Demirel, merkez sağda birleşme için çaba harcar ama kendini ortaya atmaz; kimse beklememeli.. Yaklaşık bir yıldır “Mesut Yılmaz Rize’den bağımsız aday olacak” lafları uçuşuyor. Mesut Bey için mevcut siyasi şablonda tek “garantili iş” o.. Bu konuda acele etmez, sonuna kadar bekler.

Çiller’in de görünürde bir “atağı” yok; olacağını da sanmıyoruz. Merkez sağda, partilerin görmezden geldiği ağır toplar, Erdoğan’ın konumu netleşmedikçe, vaziyet almazlar."

Yazar Süter asıl süprizi AK Parti'den bekliyor. Partinin Merkez Sağ'a yönelik yeni yaklaşımını köşesinden “bomba haberlere” hazırlıklı olun" diye yazdı. Süter, partinin bazı isimlerle ön temas halinde olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri