Melih Gökçek'in yeni Ankara'sı

Abone ol

Ankara'yı turistik kent yapacağını söyleyen Gökçek'in "turistik Ankarası"nda şu harikalar yer alıyor.

Melih Gökçek amacının Ankara'yı turizm cenneti haline getirmek olduğunu söyledi.

Ankara'ya 50'şer metrelik heykeller yapılacak, 'bezden' hayvanat bahçesi oluşturulacak, dünyanın en büyük bayrak direği dikilecek

AKP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Melih Gökçek, iki dönemdir oturduğu koltuğu kaybetmezse kenti turizm merkezi yapacağını söyledi. Gökçek'in 'turistik Ankarası'nda, şu harikalar yer alıyor:

Ankara Kalesi'ne, içinde lokanta ve seyirlik mekânın da bulunduğu 180 metrelik bayrak direği, kentin beş ayrı girişine 50'şer metre uzunluğunda Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Nasrettin Hoca ve semazen heykelleri, on müze, dünyadaki tüm hayvanların maketlerinin bulunduğu doğal park, bir kuş adası, iki hayvanat bahçesi ve bir de '1 milyon 700 bin metrekarelik' ticaret merkezi.

'İlk işim metro'

Gökçek, dün CNN Türk'te yayımlanan 'Seçim Otobüsü' adlı programa katılarak,

Ankaralılara vaat ve projelerini anlattı. Görev yaptığı iki dönem boyunca muhalefetteki partilere mensup olduğu için iktidar partilerince engellendiğini ileri süren Gökçek, seçimi kazandığı takdirde iktidarın desteği sayesinde birçok projeye imza atacağını söyledi. İlk metro çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Gökçek, şu vaatleri sıraladı:

Üç metro çalışmasına aynı anda başladık: Keçiören, Çayyolu ve Sincan metroları. Kesinlikle krediye ihtiyaç var. Hükümet desteği olmadan da kredi alabilmek mümkün değil. Önceliğim, metroları seçim ertesi hemen devreye sokmak. Maliyeti tahminen, 700-900 milyon dolar. Metro diğerlerine nazaran yarı fiyatının da altına mal olacak.

Ankara'nın mutlaka ticaret ve sanayi merkezi olması lazım ki işsizlik ortadan kalksın. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle işbirliği yapıyoruz.
Şeker fabrikasına ek tesisleriyle birlikte 1 milyon 700 bin metrekarelik fuar alanı yapacağız. Yanına da her ile, sembolü olan, örneğin Kayseri'nin kalesi ya da camisi gibi, bedava yer vereceğiz. Yapılacak binanın dışarıdan Kayseri'yi temsil ettiği anlaşılacak. İçinde, Kayseri'ye ait ne varsa satılacak.

Ankara'nın yedi harikası

Turizmi gerçekleştirmek için 10 müze kuracağız. Özellikle kıyafet, halı ve kap kacak müzeleri çok önemli. Turist orijinal yerleriniz varsa gezer. Bunun için 'Ankara'nın Yedi Harikası' adlı yedi ayrı projeyi gerçekleştirmek istiyoruz.

Birincisi, içinde bulunduğumuz Ankara Kalesi'ne 180 metre yüksekliğinde bir bayrak direği dikeceğiz. Bu dünyanın en büyük bayrak direği olacak. Ama tek işlevi bu olmayacak. Bunun dışında 'medyatower' olarak kullanacağız.

Ankara'daki tüm antenler burada toplanacak. İlk altmış metrenin üzerinde üç kat olacak. Birinci kat lokanta, ikinci kat seyir terası olacak. Üçüncü kat ise özellikle TV çekimleri için medya mensuplarına tahsis edilecek.

Kalenin arkasındaki Hıdırlıktepe temizlenecek. Buradaki vatandaşların hepsine ücretsiz konut vereceğiz. Hıdırlık Tepe villalarla dolacak. Tepenin en üstüne de muhteşem bir otel yapacağız. Otelin üstüne airbus uçakların en büyüğünün maketini koyacağız.

Bunun bir katı lokanta, biri eğlence merkezi, kanatları da seyir terası olacak. Havaalanına inen uçakların iniş noktası üzerinde yer alacak. Gece de aydınlatılacağı için son derece cazip olacak.

Sarıktaki teras

Ankara'nın beş girişine 50' şer metrelik dev heykeller dikeceğiz. Birincisi, Samsun istikametine, adı 19 Mayıs Bulvarı olduğu

için Atatürk heykeli dikeceğiz.

Heykelin içinde müze, aşağısında kütüphane ve kitap satış noktaları bulunacak. İstanbul yoluna, Fatih Sultan Mehmet'in heykelini dikeceğiz. Hani İstanbul'u fethedemeyip de atını denize sürüşü vardır ya, onun 50 metrelik heykeli. İçerisinde müze, alt kısmında birçok tesis ve sarığının içi de seyirlik teras olacak. Turistler oradan Ankara'yı seyredecek.
Üçüncüsü, Eskişehir yolu, yani Dumlupınar Bulvarı. Bu istikamet Nasrettin Hoca'ya gittiği için kültür sembolü koyalım, dedik. Hocanın, eşeğin üzerine ters binmesine simgeleyen heykelini dikeceğiz. Burası yeni eğlence ve iş merkezi olarak düşünülüyor.
Dördüncüsü de Konya Yolu, yani Mevlana Bulvarı. Oraya da bir semazen heykeli konulacak. İçerisinde en az on kat lokanta olacak. Bu lokantalardan her biri bir yörenin yemeğini sunacak. Şimdiden buna talip olanlar var. Buraların arsası bir milyara satışa çıkacak. Benim için para kazanılması değil, turist gelmesi önemli.

'Yeşil' projeler

Esenboğa yolunun sol tarafına heykeller dikeceğiz. Müthiş bir ışıklandırma olacak. Havaalanına gelenler bir ışık gösterisi ve renk cümbüşüyle büyülenecek.

Çubuk 1 Barajı'nın arkasında Karacaören Ormanlığı var. Bunun içinde insanlara zarar vermeyen ama Türkiye'de görülmeyen hayvanların bulunduğu, golf arabasıyla gezilebilecek bir park olacak.
Bayındır Barajı'nda da benzeri olacak. Gölbaşı'nda ise bir kuş adası olacak. Dünyadaki bütün hayvanların kumaştan ya da peluştan yapılmış birer maketinin bulunduğu 30 bin metrekarelik kapalı orman alanı kuracağız. Bu maketler belli noktalarda hareket edecek, orijinal ses çıkaracak. Yanlarında birer minik sinema olacak ve burada ilgili hayvan izlenecek. Bu konu için Almanya'da belli firmalarla görüştüm, proje hazırlamalarını istedim.

Kaynak : Radikal

Günün Önemli Haberleri