Meleğin posterindeki sır

Abone ol

"Meleğin Sırları" filminin posterinde de bir sır saklı. İşte o sır...

Yönetmenliğini ABD'de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu'nun yaptığı ve başrolünde Nehir Erdoğan'ın oynadığı, Yapımcılığını Unicvisions ve Kenan Production'ın üstlendiği, Hollywood yapımı Türk filmi MELEĞİN SIRLARI/BROKEN ANGEL' filminin posteri, içinde yer alan sır nedeniyle bugüne kadar yaratılan film posterlerinden çok farklı.

Postere dikkatli bir şekilde bakıldığında, filmin başrol oyuncusu Nehir Erdoğan'ın gözünün içine yerleştirilmiş gizli melek kanatları figürünü fark edebilmek mümkün.

Filmin yönetmeni Aclan Büyüktürkoğlu'nun görüşleri ışığında hazırlanan, 2 aylık süren bir çalışmanın sonucunda 6 farklı seçenek arasından seçilen, Alper Nakri ve Mehmet Palla tarafından yaratılan poster binlerce karmaşanın arasında masum kalmaya çalışan ve her seferinde hırpalanıp paramparça olan bir genç kızın hikâyesini anlatıyor.

Nehir Erdoğan'ın posterde kullanılan resminde, gözlerine yerleştirilen melek kanatları figürü sayesinde postere bakanla bir ilişki kuruluyor. Alper Nakri tarafından çekilen posterdeki resimde yaratılan yıpranmışlık ise Ebru karakterinin Los Angeles'ta geçirdiği yaşamı yansıtıyor.

İngilizce öğrenmek amacıyla ABD'ye gelen 'Ebru' adlı Türk kızının başından geçenleri konu alan filmde Nehir Erdoğan'a Türk oyuncular Nilüfer Açıkalın ve Ayşe Nil Şamlıoğlu'nun yanı sıra, Digitürk'te yayınlanan 'The Shield' dizisiyle tanınan Jay Karnes, 'Starship Troopers' ve 'Stigmata' filmiyle zirveye çıkan ve 'Days of OurLives', 'Melrose Place' gibi dizilerle ülkemizde de tanınan ve PEOPLE dergisi tarafından Dünyanın En Güzel 50 kişisi listesine seçilen Patrick Muldoon, ve 'Asteroid' filmin ana karakterlerinden Zachary Charles gibi Amerika'lı oyuncular da eşlik ediyor .

Çekimleri Hollywood'da gerçekleştirilen ilk Türk filmi olma özelliği taşıyan MELEĞİN SIRLARI/BROKEN ANGEL' filminde , annesi tarafından ABD'ye gönderilen ancak oradaki hayat şartlarının filmlerde sunulduğu gibi tozpembe olmadığını anlayan masum bir genç kız olan Ebru'nun aşk hayatında yaşadığı hayal kırıklıkları ve başına gelen kötü olaylar sonrasında düştüğü durum ve onu bu kötülüklerden korumaya çalışan Rusty isimli işitme engelli bir sanatçı konu ediliyor.

Günün Önemli Haberleri