Mehmet Topal Evertonı reddetti

Abone ol

Mehmet Topal, kendisine Everton'dan gelen ciddi teklifi reddettiğini ve bunun sebebini açıkladı.

Galatasaray'ın Antalya kampında bugün de 4 futbolcu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MEİRA :

"Kamp yaptığımız ortam şahane. Hava koşulları da çok iyi. Güçlü takımlarla hazırlık maçları yaparak, çok iyi hazırlanma fırsatı bulduk. Galatasaray, katıldığı bütün kupaları almak için mücadele eden bir ekiptir. Tabii ki UEFA Kupası için de en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Başlangıçta benim de takıma alışmam zor oldu. Sezon ortasında çeşitli sakatlıklar yaşadık. Sakatların dönmesiyle takım gerçek gücüne yaklaştı. Çok iyi bir takımız, ben de bu takımın başarısı için elimden geleni yapacağım. Türkiye Ligi, Portekiz Ligi'ne benziyor. 4-5 tane şampiyonluğa oynayan takım var. Diğer takımlar da iyi mücadele ediyor"

SABRİ :

"Sağ beke alıştım. Bazı zorluklar yaşıyorum. Boyumun kısa olması dezavantaj. Bu yüzden hava toplarında etkili olamıyorum. Ancak gücüm ve kuvvetim ile bu açığımı kapatmak istiyorum. Sağ bekte daha çok savunma öncelik oluyor. Ama ben hücuma destek vermeyi de seviyorum ve destek vermeye çalışıyorum. Ayrıca bu mevkide oynayan arkadaşımız Uğur uzun zamandır sakat. Uğur'un dönmesini çok istiyorum. Dönerse rekabet olur. Onun da bir an önce aramıza katılmasını istiyorum. İlk yarı deplasmanlarda başarılı olamadık. İkinci yarıdaki maçlarda deplasmanda Ali Sami Yen'deki gibi oynayıp, kazanmamız gerekiyor. Şampiyon olmak için deplasmanda da kazanmak şart. Futbolda kötü performans gösterilirse, eleştiriler doğal. Hakarete varmayan eleştirilere saygı duyarım. Hocamız da zaman zaman eleştirildi. O da eleştirilere karşı çok saygılı, nazik bir insan. Bize karşı arkadaş, dost canlısı. Hoca ile konuşmaktan keyif alıyoruz. Bütün takımın hoca ile gayet güzel bir diyaloğu var. Disiplinli ve özverili bir teknik adam"

MEHMET TOPAL :

"Avrupa Şampiyonası'nda iyi performans gösterince Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmek normal. Benim için Everton'dan kulübüme ciddi bir teklif geldi ama başkanımız Adnan Polat kalmamı istedi. Galatasaray'ın büyük hedefleri olduğunu anlattı. Mehmet Topal'ı Mehmet Topal yapan Galatasaray kulübüdür. İlk yarıda orta alanda Barış ve ben ciddi sakatlıklar yaşadık. Yerimizde oynayan arkadaşlar da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Ama Barış ve benim rakibe baskı özelliğimiz olduğu için orta alan daha rahatlıyor. Orta alanda tatlı bir rekabet var. Arkadaşlığımız da çok iyi durumda. Oynamayan da Galatasaray'da mutlu. Hayran olduğum futbolcu Zidane. Onun, "Yedek kalmayan futbolcu iyi futbolcu olamaz" şeklinde bir sözü var. Ben bu sözü çok severim. Ben de yedek kaldığım zamanlarda sıranın bana geleceğini biliyordum. Şimdi formayı alınca elimden geldiğince mücadele ediyorum. Ben de şimdi genç arkadaşlara, oynamayan arkadaşlara gelecekte oynayabileceklerini anlatarak, onlara destek veriyorum. Benim ofansif yönüm de güçlü. Ancak takımda çok ofansif oyuncu var. Takım çok ofansif oynadığı için ben taktik gereği geride kalmak zorundayım. Bu yüzden ofansif yönümü tam kullanamıyorum"

EMRE GÜNGÖR :

"Tedavim çok uzadı. Çok zor iyileşen bir yer. Tam iyileşiyorum derken, yeniden nüksetti. Benim ilk yarıda forma giyme şansım olmadı. Tabii ki bu sakatlıkları yaşamamış olmak isterdim. Geçen sene de Galatasaray'a devre arasında gelmiş ve şansımı çok iyi değerlendirmiştim. Bu devre arasından sonra da yine iyi şeyler yapacağımı düşünüyorum. Şans bulursam çok iyi değerlendirmeye çalışacağım. inşallah Sivasspor maçında şans bulurum. Kendimi o maça hazırlıyorum. Sezon başında Steaua Bükreş maçındaki sakatlığımda 3 gün antrenmana çıkmıştım. Hocam bana güvendiğini, ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de oynadım. aslında maç benim için iyi gidiyordu. Ayağım kaydı ve şanssız bir şekilde sakatlandım. Bu bana yarım sezona mal oldu. Artık sakatlanmadan sezonu tamamlamak en büyük dileğim. Geçen sene şampiyon olduk. Bu sezon da olursak daha iyi olur"

Günün Önemli Haberleri