Medyada engelli ayrımcılığı

Abone ol

Engelliler oturumda buluşuyor. Engelli medya çalışanlarının sorunları ve medyanın bakışı masaya yatırılıyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında yaşayan, fiziksel ve toplumsal engellere rağmen mesleki yaşamını sürdürmekte olan medya çalışanlarını bir araya getirmek amacıyla 11–12 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul’da Bilgi Üniversitesinin katkıları ile “Uluslararası Engelsiz Medya Buluşması’nı gerçekleştirmektedir.

1.ULUSLARARASI ENGELSİZ MEDYA BULUŞMASI

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 1998 yılından bu yana; öncelikle omurilik felçlileri olmak üzere tüm ortopedik özürlülerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlerine yönelik ulusal ve uluslararası alanlarında çalışmalar yapmaktadır. TOFD başarılı ve yaygın çalışmaları nedeniyle 03.05.2004 tarih ve 2004/7252 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsündedir.

Derneğimiz özürlülerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımı amacıyla çok sayıda projeyi başlatmış ve sonuçlandırmıştır. Derneğimizin birincil hedeflerinden biri yeni oluşabilecek kalıcı sakatlıkların önlenmesi ve toplumun bu alanda bilgilenmesini sağlamaktır.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında yaşayan, fiziksel ve toplumsal engellere rağmen mesleki yaşamını sürdürmekte olan medya çalışanlarını bir araya getirmek amacıyla 11–12 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul’da Bilgi Üniversitesinin katkıları ile “Uluslararası Engelsiz Medya Buluşması’nı gerçekleştirmektedir. Etkinliğimize ülkemizin seçkin ve alanında uzman medya çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluş yöneticileri, akademisyenler ve bürokratlar katılacaktır. Ayrıca; Danimarka, İngiltere, Uganda, Fransa, İspanya, İsveç ve Yunanistan’dan engelli medya çalışanları deneyimlerini ve çalışmalarını bizlerle paylaşacaklardır. Etkinliğimizin amacı; ulusal ve uluslararası engelli medya çalışanlarının sorunları, medyada engellilerle ilgili haberler ve nitelikleri, engellilerin medyada görünürlülüğü ve sosyal yansımaları, tanıklıklar, medyada istihdam vb. konularında bilgi paylaşımı ve çözüm önerilerini geliştirmektir.

Etkinliğimizin konuları;

- Medyanın Farklılığa Bakışı

- Ulusal ve Uluslararası Medya Çalışanlarının Tanıklıkları ve Deneyimleri

- Medyada Engelli İstihdamı

- Medyada Engelli Ayrımcılığı ve Hukuk

- Medyada Engelli Analizi

- Sivil Toplum Kuruluşlarının Medyadan Beklentileri

Oturumlarda öncelikler medya;

- Engellilerin sesini topluma ve kanun yapıcılara ne kadar duyurabiliyor?

- Engellilerin yaşadıkları sorunlara ve çözümlerine ne kadar destek olabiliyor?

- Medyanın farklılığa bakışı nasıl?

- Medya sektöründe engelliler için iş bulma olanağı var mı ve çalışma koşulları nasıl?

- Ülkemizde ve dünyada engellilerle ilgili haberlerin niteliği ve kalitesi nasıl? Sosyal yansımaları neler?

- Engelliler alanında kaliteli, etik, doğru ve etkin haber nasıl hazırlanmalı ve sunulmalı? konuları tartışılacaktır.

Etkinliğimize medya alanında yetkin çok sayıda ulusal ve uluslararası konuşmacı katılmaktadır. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen etkinliğimizin sonuç bildirisi, medya alanında önemli sorunları ve çözümlerini ortaya koymada etkin bir rolü olacağını umuyor ve diliyoruz.

Etkinliğimize katılan ve deneyimlerini paylaşan ulusal ve uluslararası konuşmacılara, yoğun çalışmalarına rağmen bu önemli etkinliğimizde bizim yanımızda olana basın çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.

www.engellilersitesi.com

Günün Önemli Haberleri