Mecliste yüz kızartan dergi

Abone ol

Bütçe görüşmeleri renkli görüntülere sahne oluyor. CHP adına konuşan Kesici bir dergi gösterdi, yüzler kızardı...


NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Meclis yaklaşık iki haftadır devam eden bütçe görüşmelerini bugün tamamlıyor. Sık sık gerilimlere sahne olan bütçe görüşmelerinde pek çok da renkli görüntü yaşandı. Bütçenin son görüşmesinde CHP adına konuşan İlhan Kesici'nin gösterdiği dergi milletvekilerinin yüzlerini kızarttı.

EKONOMİST DERGİSİ'Nİ KALDIRDI AMA

Kesici bütçe konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın bütçe sunumunda verdiği rakamlara karşı farklı rakamlar vererek yanıt verdi. Faiz oranlarıyla ilgili rakamları verirken yanında getirdiği Ekonomist dergisini kaldırdı. Derginin kapağında önünü yaprakla kapatmış adem-havva silueti bulunması genel kurulu izleyen milletvekillerinin yüzlerini kızarttı.

Milletvekilleri Kesici'ye seslenerek derginin kapağını göstermemesini istedi. Durumu bu sözler üzerine fark eden Kesici, "Pardon müstehcen resim. Hiç farkında değilim" diyerek derginin sayfalarını çevirerek kapaktaki müstehcen resmi kapattı. Ardından Kesici dergiden belirlediği rakamları okudu.



İT OYNAMIŞ YONCA TARLASI

İŞTE İLHAN KESİCİ'NİN MECLİS'TE SALLADIĞI EKONOMİST DERGİSİ'NİN KAPAĞI

Bütçenin en renkli konuşmalarından birini yapan Kesici daha önce üzerinde çalıştığı, çeşitli notlar aldığı bir kitabı gösterirken de "Kusura bakmayın. Bizim Sİvas'ta bir söz vardır. İt oynamış yonca tarlası gibi. Benim sayfalar da üzerinde çalıştığım için böyle" dedi. Kesici'nin bu sözleri gülüşmelere neden oldu.

215 DOLARLIK KRAVAT

Kesici'nin ilginç yorum ve değerlendirmeleri bunlarla da sınırlı kalmadı. 2002 yılı ile bugün arasında kişi başına düşen milli gelir üzerine çeşitli rakamlar veren Kesici, arada sadece 215 dolarlık bir fark olduğunu söyledi. Bunu söylerken Bakanlar Kurulu sıralarına dönen Kesici, orada Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı işaret ederek, "Çağlayan'da gördüm 215 dolarlık kravatı. Elde ne kaldı işte yılda bir kravat sadece" dedi.



ER MEYDANI MECLİS

Kesici içinden farklı rakamlar verdiği kitap ve dergileri kürsüde bırakarak, "Bu rakamları burada bırakıyorum. Kim cevap verecekse alır başımıza çalar. Burası er meydanı" dedi.

Günün Önemli Haberleri