Meclis'te yükselebilmek için eğitim şart
Abone olMeclis personeli, görevde yükselebilmek için önce Türkçe dilbilgisi, halkla ilişkiler ve etik davranış ilkeleri gibi konularda eğitim görecek.
TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmelik Taslağı hazırlandı. Taslak, yarın toplanacak olan TBMM Başkanlık Divanı'nda ele alınacak.
Taslakta, görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadro unvanları ve hizmet grupları yeniden belirleniyor. Taslağa göre, "Yönetim Hizmetleri Grubu", "Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu", "İdari Hizmetler Grubu", "Destek Hizmetleri Grubu" alanında, aralarında müdür, garaj amiri, yangın söndürme amiri, koruma amiri, programcı, sistem analisti, fotoğrafçı, kameraman, görsel tasarımcı, kavas, şoför, telefon operatörü, sivil savunma uzmanı, oto tamir ustası, aşçı, bahçıvan, berber, bulaşıkçı, garson gibi unvanlarda çalışanlar, görevde yükselebilecek.
Görevde yükselme eğitimine başvurabilmek için toplam hizmetinin en az 2 yılını kurumda geçirmek gerekecek.
Anayasa, Atatürk ilke ve inkılapları, ulusal güvenlik, devlet teşkilatıyla ilgili mevzuat, Devlet Memurları Kanunu ile ilgili mevzuat, Türkçe dilbilgisi ve resmi yazışmalarla ilgili kurallar, halkla ilişkiler, etik davranış ilkeleri, kurumun görev alanı ve atanılacak görevin niteliğiyle ilgili konularda görevde yükselme eğitimi verilecek.
Eğitim, en az 75 saat olacak.
BAŞARI SINIRI 70 PUAN
Eğitim sonrası yazılı sınav, ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, TODAİE veya yükseköğrenim kurumlarından birine yaptırılacak. En az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.
Bazı alanlarda uygulama sınavı, bazı alanlarda da sözlü sınav yapılacak.
İKİ AŞAMALI SINAV
Ayrıca TBMM İdari Teşkilatı'nda İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik Taslağı da hazırlandı.
Yönetmelik, ilk defa memur, sözleşmeli ve geçici personel oarak göreve başlayacak olanlar için uygulanacak. Kurum kadro ve pozisyonlarında ilk defa göreve başlayacaklar, personel ihtiyacına göre kurum tarafından uygun görülecek tarihlerde yazılı sınav ile sözlü sınav veya uygulama sınavı olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak giriş sınavıyla belirlenecek.
Kurum tarafından ÖSYM 'ye yazılı sınav yaptırılacak veya yazılı sınav yerine geçmek üzere ÖSYM tarafından yapılan KPSS esas alınacak.