Meclis'te vekil sayısı düştü! İşte son dağılım

Abone ol

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde aday olan milletvekillerinden 9 tanesi başkan seçilince TBMM'deki vekil sayısı da düştü.

Yerel seçimlere iddialı giren siyasi partiler bir çok yerde milletvekillerini başkan adayı olarak gösterdi. Toplamda 27 milletvekilninin yarıştığı yerel seçimlerde 9 vekil ipi göğüsledi ve başkan seçildi. Diğer vekillere ise Ankara yolu göründü.

AK Parti'den, Fatma Şahin (Gaziantep), Menderes Türel (Antalya), Enver Yılmaz (Ordu), ve Ahmet Edip Uğur (Balıkesir) yarışı kazanan isimler oldu.

CHP'den ise Kazım Kurt (Odunpazarı/Eskişehir), Recep Gürkan (Edirne) ve Mehmet Kesimoğlu (Kırıklareli) seçimi kazanan isimler oldu.

BDP'de ise Gültan Kışanak Diyarbakır'da ipi göğüsleyen isim oldu.

Bağımsız vekil Ahmet Türk de Mardin'de seçim yarışını kazanan isim oldu.

MHP VE HDP'NİN ADAYLARI BAŞARISIZ OLDU

MHP'nin aday gösterdiği 4 vekilde seçimlerde başarısız oldu. HDP'de ise aday olan Sırrı Süreyya Önder yüzde 4 oy alarak Meclis'e döndü.

Yerel seçimlerden sonra Meclis'te partilerin sandalye dağılımı şöyle değişti:

Adalet Ve Kalkınma Partisi 318-4=313
Cumhuriyet Halk Partisi 134-3=131
Milliyetçi Hareket Partisi 52
Barış Ve Demokrasi Partisi 22-1=21
Bağımsız Milletvekili 14-1=13
Halkların Demokratik Partisi 8
Toplam 548-9=539

İKİ VEKİL VEFAT ETMİŞTİ

550 olan TBMM sandelye sayısı 2011'de vefat eden Harun Çakır ve 2012'de vefat eden Şerafettin Elçi'den sonra 548'e düşmüştü. Şimdi de 9 vekilin başkan seçilerek vekilliklerinin düşmesi sonucu Meclis'teki sandelye sayısı 539'a indi.

Günün Önemli Haberleri