Mecliste sırma saç IN kellik OUT

Abone ol

Meclis'te bir saç ektirme furyasıdır aldı başını gidiyor. İşte eski keller, yeni sırma saçlılar..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD seyahati sırasında, uçakta konuşulan "saç ektirme", Meclis’te de günün konusu oldu. AKP iktidarı döneminde Meclis’te 8 milletvekilinin saç ektirdiği ortaya çıktı, 3 milletvekili ise sırada bekliyor. Saç ektiren vekillerin parti dağılımına bakıldığında ise AKP’nin ezici bir üstünlüğü var: 7 AKP, 1 CHP.

MECLİS’te saç ektirme modası, 3 yıl önce AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile başladı. Akgün’deki değişim, saçı az olan diğer milletvekillerine de ilham verdi. Sonra sırayla her biri teker teker ektirmeye başladı. "Nazar etme ne olur, ektir senin de olur" sloganıyla yola çıkan ve nükteli konuşmasıyla tanınan Akgün, şunları söyledi:

BEN ÜSTATLARIYIM

"Ben artık üstatları oldum. Birkaç ay sonra üçüncü ekimi yaptıracağım. Arkadaşlar zaman zaman gelip soruyorlar, bütün inceliklerini anlatıyorum. Saçı olmayan bazı arkadaşlara ’Niye saç ekimi yaptırmıyorsun’ diye takılıyorum, o arada kafalıyorum, doktorumun muayenehanesine gönderiyorum. Geçenlerde bizim Çanakkale milletvekilimizin oğluna da saç ektirdik. Danışma parası alsaydım, iyi gelir olurdu. Komisyon da yok. Bizimki kıldan komisyon. 100 kılı garanti ediyorum."

SAÇ EKTİRENLER

* Mevlüt Akgün (Karaman, AKP)

* Necati Çetinkaya (Elazığ, AKP)

* Egemen Bağış (İstanbul, AKP)

* Nevzat Doğan (Kocaeli, AKP)

* Zeyid Aslan (Tokat, AKP)

* Vahit Kiler (Bitlis, AKP)

* Mehmet Durdu Kastal (Osmaniye, AKP)

* Mehmet Sevigen (İstanbul, CHP)

SAÇEKTİRECEKLER

* Süleyman Turgut (Manisa, AKP)

* Hüseyin Bayındır (Kırşehir, CHP)

* Muharrem İnce (Yalova, CHP)

Günün Önemli Haberleri