Mecliste lojman krizi!

Abone ol

TBMM lojmanında 14 ev boşaltılmak isteniyor. ‘Mağdur oluruz’ diye süre isteyenlerin gerekçesi, kabul edilmedi.

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Meclis’te önümüzdeki günlerde lojman skandalı yaşanabilir. Çünkü, lojmanı boşaltması istenen bazı meclis personeli, konutları boşaltmamaya kararlı. TBMM lojmanında yıllardır oturan 14 personelin lojmanı boşaltmaları istendi. Ancak, ‘mağdur oluruz’ diye lojmandan çıkmak istemeyenler; süre istedi. Genel sekreterlik süre vermeyince; polis zoruyla evden çıkartılma noktasına gelindi.

Lojmanda oturan çoğu üst düzey yönetici Meclis personelinin 5 yıllık lojman süresini tamamlandığını belirten Genel Sekreterlik, lojmanların boşaltılmasını istedi. Ancak, daha önce benzer durumlarda süre isteyen ve alan bazı lojman sakinleri, kendilerine de süre verilmesini istediler. Üstelik, gerekçeleri de vardı. TOKİ’nin TBMM personeli için yaptığı konutların teslimine kadar lojmanda kalmak istediklerini ve 1 yıl sonra kendilerine konutların teslim edilmesinden sonra lojmanı hemen boşaltacaklarını belirten personele, taviz verilmedi.

Lojman sırası bekleyen çok sayıda personel olduğunu söyleyen TBMM Genel Sekreterliği; lojmanların bir an önce boşaltılmasını istedi. Ancak lojman sakinleri, konutları boşaltmaya yanaşmıyor. Bu durumda polis zoruyla lojmanların boşaltılması gündeme geldi. Bu durumun skandal yaratacağını düşünen yöneticiler, ‘devlet memuru verilen talimatı uygular, hukuk dışı bir eylem ya da direniş gösterilmesi halinde yasal takibat uygulanır’ diyerek, gözdağı verdiler.
Günün Önemli Haberleri