Mecliste abdest polemiği

Abone ol

Meclis'te tuvaletlerde AK Partililer'in abdest alması tartışma çıkardı.

Meclis'te muhalefet kulisinin bulunduğu bölümdeki tuvaletlerde AKP’lilerin abdest alması tartışma çıkardı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in, abdest alınmasına “çirkin görüntü oluşuyor” diye karşı çıkması, AKP’lileri kızdırdı. Genç, abdest alınırken yabancı misafirlerin de bu ‘çirkin görüntü’ ile karşılaştığını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmesi AKP’lileri kızdırdı. AKP’li vekiller, VATAN’a şu değerlendirmeyi yaptılar:

* AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan: Herkes inancında hürdür. Biz, kimsenin inancıyla uğraşmıyoruz. Onlar da bizimki ile uğraşmasınlar.

* AKP Konya Milletvekili Kerim Özkul: Genç’in bundan rahatsız olması yersiz, abesle iştigal. Mescidin olduğu yerde abdest alınması doğal. Benim alternatifim yok. Ama Genç, diğer WC’leri kullanabilir. Ayrıca, abdest alanları görmek istemiyorsa, WC’nin diğer girişini kullanır, böylece bizi görmez.

* AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun: Mescid, muhalefet kulisinin olduğu tarafta. Aslında özellikle CHP’liler mağdur oluyor. Mescidi başka yere alabilirler.


CHP’den destek
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genç’e hak verirken, bir iddiayı da gündeme getirdi. “Daha önce lavabolar el yıkamaya uygun yükseklikteydi” diyen Anadol, Bülent Arınç’ın Başkanlığı döneminde lavaboların yeniden yapıldığını ve abdest almaya uygun şekilde ve pisuvarlarla aynı seviyeye getirildiğini öne sürdü.

İŞTE TUTANAKLARDAKİ TARTIŞMA

Kamer Genç ile AKP’liler arasındaki tartışma Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

Kamer Genç: Sayın Başkan, bir şey daha söylüyorum. Özellikle şu Meclis’in lavabolarında insanlar gelip de abdest almasın. Abdestlerini gitsinler şeyde alsınlar efendim, caminin avlusunda alsınlar. Burada torbalarla, bakın, kâğıtlar harcanıyor, yazık yahu.
Bayram Özçelik: Ne saygısız adamsın.

Günün Önemli Haberleri