Meclis yarın olağanüstü toplanıyor

Abone ol

Meclis yarın olağanüstü toplanacak. TBMM 22. dönemde ilk kez olağanüstü toplanıyor.

TBMM, 22. Dönem 4. Yasama Yılında ikinci kez olağanüstü toplanacak. Olağanüstü toplantı süresince, 9. Uyum Paketi kapsamında çıkarılması gereken 9 yasa tasarısı ve teklifi görüşülecek.

Lübnan'a asker gönderilmesinin kabul edilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresini görüşmek üzere 5 Eylülde toplanan TBMM, AB 9. Uyum Paketi kapsamındaki yasa ve teklifleri görüşmek üzere toplanacak.

Yarın saat 15.00'te toplanacak Genel Kurul, toplantı yeter sayısının bulunması halinde, olağanüstü toplantı çağrısına konuları görüşmeye başlayacak. Genel Kurulda ilk olarak, Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı ele alınacak. Tasarı aynen yasalaşırsa özel okullarda öğrenim gören öğrencilere her ders yılı için azami 1000 YTL tutarında devlet yardımı yapılacak.

Askeri okullar, emniyet teşkilatına bağlı okullar ve din eğitimi-öğretimi yapan kurumların aynı veya benzeri özel öğretim kurumları açılamayacak. 

Vakıflar Kanunu Tasarısı, Sayıştayın tüm kamu fonlarını, kaynaklarını ve faaliyetlerini denetlemek için yasal yetkiye sahip olmasını, hazırladığı raporları zamanında Meclise ve kamuoyuna sunabilmesini, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını öngören Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Avrupa Sosyal Şartına Değişiklik Getiren Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, (Gözden geçirilmiş) Avrupa Sosyal Şartının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.'' Meclis, yasa tasarısı ve teklifler yasalaşana kadar, gerekirse gece de mesai yapacak.

Günün Önemli Haberleri