MEB LGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu
Abone olSon dakika gelen bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığının LGS sonuçları ile birlikte ilk kez
açıkladığı rapora göre, matematik ve fen bilimlerindeki başarı
2018'e göre arttı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ile tercihlere esas kontenjan tabloları yarın açıklanacak.,
LGS sonuç ekranı için tıklayın!
SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Merkezi Sınava katılan öğrencilerin puanları tek puan türünde
(merkezi sınav puanı) hesaplanmaktadır. Merkezi sınav puanı
hesaplanırken öncelikle sayısal ve sözel bölümlerdeki her bir alt
testte öğrencilerin sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar ayrı
ayrı toplanmakta ve doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının
üçte biri çıkartılarak ham puanlar (net sayısı) elde edilmektedir.
Hesaplanan ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan
standart puanlara dönüştürülmektedir.
Standart Puanlar (SP), Tablo 2’deki katsayılar ile ağırlıklandırılarak Ağırlıklı Standart Puanlar (ASP) hesaplanmaktadır. Daha sonra alt testlerin ASP’leri toplanarak
Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) elde edilmektedir. Hesaplanan TASP kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına aşağıdaki formül kullanılarak dönüştürülmektedir.
Merkezi Sınav Puanı (MSP) = 100+ (400 (TASP-En Küçük TASP))
(En Büyük TASP-En
Küçük TASP)
2019 LGS SINAVSIZ YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?
Yerel yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kurumlarına açıklanan kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.
Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır.