Mazlumderden garip sözler

Abone ol

MAZLUMDER Başkanı, orduyu hedef alan tehditkâr bir konuşma yaptı: Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, orduyu hedef alarak sert açıklamalarda bulundu.

Bilgen, "Bizim irademizi ve tercihlerimizi hiçe sayan, bunu da silahı ve üniformasından aldığı güçle hissettiren bir baskı ve dayatmayla karşı karşıya kalırsak, herkes şunu iyi bilsin ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Mızrak çuvala sığmıyor artık" dedi.

Milletvekili erken gitti
Şehir Tiyatroları'nın salonunda MAZLUMDER Kayseri Şubesi'nin düzenlediği geceye katılan AKP Kayseri Milletvekili Niyazi Özcan, takkeli, sakallı ve türbanlıların da yer aldığı salonda 10 dakika kaldıktan sonra, Bilgen kürsüye gelmeden ayrıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninin ardından gösterilen reaksiyonun sürmesi yönündeki sözlerine atıfta bulunan Bilgen, şunları söyledi:

'Artık devir değişti'
"Olur olmaz konularda açıklamalar yapan üst düzey yöneticilerimiz, 15 günden beri hiçbir şey söyleme ihtiyacı hissetmiyor. Cami avlularında siyasetçiler kovalanıyor. 'Devam edilsin, iyi' diyorlar. Peki bir tek ordumuz var. Kaç tane millet, parlamento, yargı mensubu, emniyet var. Ordumuzun nasıl alternatifi yoksa, milletin de yok.

Özellikle kendini ülkenin sahibi gibi gören, nasıl giyineceğimize, nasıl inanacağımıza, çocuklarımıza hangi kitapları öğreteceğimize, hangi marketlerden alışveriş yapacağımıza, hangi partiye oy verip vermeyeceğimize karar verme yetkisini kendinde gören bir avuç seçkin, 70 milyon adına karar verme yetkisini kendinde gören 70 kişi terör estiriyor. Bundan 45 yıl önce cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Ali Fuat Başgil'e trenden kendisini atmayı hatırlattılar. Trenden atmakla tehdit ettiler. Artık devir değişti. Tehditlerin yöntemleri de değişti...

'Van savcısı kurban'
Van Rektörü'nün yargılanabilmesi için iddianameye bir şahsın adını yazdı diye Van savcısını kurban verdik. Meclis İnceleme Komisyonu'na verdiği bilgilerden dolayı Emniyet İstihbarat Daire Başkanı'nı ikinci kurban verdik. Şimdi üçüncüyü istiyorlar. Üçüncü kurbanı verirseniz cellatın önüne kendi boynunuzu uzatmış olacaksınız.."

Milliyet

Günün Önemli Haberleri