Mayını Meclise atmak lazım

Abone ol

Doğum gününde şehit oldu. Acı yürekleri dağladı. Şehit babası böyle isyan etti...

Hakkâri Yüksekova'da devriye görevi yapan araçta bulunan Üsteğmen Çağlar Canbaz, mayın patlaması sonucu şehit oldu.

Mayın kurbanı olan üsteğmen Çağlar Canbaz, Aacınkara'ya tayinine 1 hafta kala, doğum gününde şehit oldu. Tek evladının tabutunu gözyaşlarıyla karşılayan baba Hayrettin Canbaz, "Mayını Meclis'e atmak gerek. Onlar da şehit babası olsun" diye tepkisini dile getirdi. Canbaz'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Van'dan İstanbul'a getirildi. Baba Canbaz, oğlunun cep telefonundaki fotoğrafını öperken, askerlerin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Canbaz, 11 aydır doğuda görev yapan oğluyla en son pazar günü telefonda konuştuğunu belirterek, "10 gün sonra izne geleceğini söyledi. Ankara'daki Kara Harp Okulu'na tayini çıkmıştı" dedi.













GERİYE SAZI KALDI
Acılı baba, 28'inci yaşını göremeden doğum gününde şehit olan oğlunu bir gün önce rüyasında gördüğünü anlattı. Canbaz, "Öleceği içime doğmuştu. Rüyamda ikimiz de denize giriyorduk. O yeşil bir kundak içinde denizden uzaklaşıp kayboldu. Ona yetişmeye çalıştım, ama kurtaramadım" dedi. Bu arada Canbaz'ın özel eşyaları havalimanında HAVAŞ'a ait özel bir araçla teslim alındı. Eşyalar arasında çalmayı çok sevdiği sazı, yaşlı yakınları için aldığı 3 baston da vardı.



ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞ
Canbaz'ın Küçükçekmece'deki evinde gözyaşları sel oldu. Dayı Osman Yenigün taziyeleri kabul etti. Canbaz'ın okul ve devre arkadaşı olan Jandarma Teğmen Tuna Kara'yı da aynı şekilde Hakkâri'de şehit verdiklerini belirten Yenigün, "Zengin çocukları askerden kaçıyor, bizimkiler şehit oluyor" dedi. Canbaz'ın cenazesi bugün Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecek.

Günün Önemli Haberleri