Masa üstü bilgisayarda yeni adım

Abone ol

Masa üstü bilgisayar kavramı yeni bir boyuta taşınıyor. HP geliştirdiği son masa üstü bilgisayar ile adından yine söz ettirdi. Masa PC kullanımı nasıl yaygınlaşacak?

Masa üzerinin tamamen dokunmatik ekrana dönüştüğü HP 'masaPC' ile internete bağlanmak, resim, video görüntüsü izlemek mümkün .

ABD'li bilgisayar üreticisi Hewlett Packard (HP) yakın gelecekte hayatımıza girmesi muhtemel yeni nesil teknolojileri tanıttığı Lab University toplantılarında, masaüstü bilgisayar kavramını değiştirecek yeni bir uygulamayı gösterdi.


Masanın üzerinin tamamıyla bilgisayar ekranına dönüştüğü yeni ürün ile, bilgisayar programlarını çalıştırmak, internete bağlanmak, çekilen fotoğraf ve videoları izlemek mümkün. Tablet PC'lerde bulunan dokunmatik ekran özelliğinin kullanıldığı 'masaPC'de kullanıcı fotoğrafları gösterirken, ekran üzerinde parmak hareketleriyle farklı yerlere taşıyıp, istediği boyutta görüntüleyebiliyor. MasaPC, içerisinde bir bilgisayarın çalışması için gerekli tüm donanım ve yazılım parçalarını barındırıyor. Masanın kenarında cihazın kullanılması için bir de klavye bulunuyor.


HP, şu anda tüm özellikleriyle tamamen çalışan bu ürünü tasarlarken, bilgisayarı kullanıcının evdeki yaşam alanına koyup, işlerin yapılabildiği, fotoğraflarının gösterildiği, bilgisayar oyunlarının oynanabildiği ve her türlü eğlence içeriğinin paylaşılabildiği bir hale getirmeye çalışıyor.

Gözlükle 40 dakika video
HP'nin etkinlikte tanıttığı bir diğer uygulama ise, fotoğraf ve video görüntülerinin çekilmesini sağlayan yeni nesil gözlük oldu. Kablo ile kullanıcının belindeki kumanda merkezinden kontrol edilen ürün ile, 1.3 megapiksel boyutunda fotoğraf, 40 dakikalık da video görüntüsü çekmek mümkün. Yeni nesil gözlüğün kablosuz olarak geliştirilmesinin mümkün olup olmadığını sorduğumuza HP yetkilileri, görüntü kalitesinin artmasıyla birlikte bluetooth (10 metre çapında cihazların kablosuz olarak veri transferi yapabilmesi) gibi kablosuz iletişim standartlarını kullanmaya başlayacaklarını söylüyor.

Dijitalde kolay kullanım
HP'nin etkinlikte tanıttığı onlarca farklı ürün arasında, yakında Türkiye'de pazara çıkacak olan HP Photosmart R817 dijital fotoğraf makinesi de bulunuyor. Firmanın 5 – 6 megapiksel çözünürlük kategorisindeki ürününün 5.1 megapiksel çözünürlükte ve 2.5 inch boyutunda ekranı var. Oldukça kolay kullanılan bir menü sistemine sahip makine, beş yönlü kumanda ile yönetilebiliyor.

Haber :Şükrü Andaç
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri