Market alışverişinde rekabet sanala taşındı

Abone ol

Sanal alışveriş pazarındaki büyüme market alışverişlerine de yansıyor. Tüketicinin sanal mağazalar aracılığıyla market alışverişi yapmaya yö...

Sanal alışveriş pazarındaki büyüme market alışverişlerine de yansıyor. Tüketicinin sanal mağazalar aracılığıyla market alışverişi yapmaya yönelmesi perakende sektörünün de yatırımlarına yeni yön veriyor.
Kim Marketler Zinciri’nin hem fiziki mağaza hem de sanal mağaza yatırımlarını önemsediğini anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, "Ticaretin geleceği sanal alışverişte olduğunu görerek e-ticaret alanındaki yatırımlarımızı artırıyoruz. Mağazalarımızı kapıda ödeme sistemiyle sanal alışverişe entegre ediyoruz. Kısa bir zaman önce devreye soktuğumuz www.kimkapinda.com alışveriş sitemiz beklediğimizin çok üzerinde talep gördü. Fırsat ürünü ve indirim kampanyalarıyla sanal alışverişi destekleyen çalışmalar yapıyoruz. İlk etapta Marmara Bölgesi daha sonra ise Türkiye genelinde sanal alışverişe dahil olacağız" diye konuştu.
Kim Marketler Zinciri’nin İstinye Pınar Mahallesi şubesinin açılış töreninde konuşan Genel Müdür Hamit Akçay, yerli süpermarket zincirleri kategorisinde ilk sıralarda yer aldıklarını belirterek yeni yatırımlarla pazardaki konumlarını sağlamlaştıracaklarını kaydetti. Son iki yıldır Kim Pratik adını verdikleri yeni mağaza konseptiyle sokak aralarına kadar mağaza yatırımları yaptıklarını anlatan Akçay, "İstanbul gibi büyükşehirlerde yeni büyük mağaza yatırımları güçleşiyor. Tüketiciye ulaşma noktasında daha küçük hacimli mağazalar öne çıkmaya başladı. Hatta rekabet sokak aralarından sanal ortama taşındı. Sanal alışveriş pazarı her geçen gün daha büyük önem taşımaya başladı. Kim Market olarak bu potansiyelden yola çıkarak www.kimkapinda.com sanal mağazamıza yatırım yapıyoruz. Şu anda 40 mağazamız sisteme entegre edildi. Yakın zamanda 70 mağazanın tamamından sanal satış yapacağız. Tüketici sanal mağazamızdan marketteki tüm reyonları ve ürünleri inceleyip pek çok üründe daha ucuza alışveriş yapma imkanı bulabiliyor. İstanbul’un dışında Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ illerinde de sanal market uygulamasını başlattık" diye konuştu.
İnternet kullanımının ve sanal alışveriş rakamlarının her geçen gün hızla arttığına dikkat çeken Akçay, "Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının, 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. Türkiye’de 6 milyar lirayı aşan e-ticaret, pazarında online süpermarket pazarı yıllık 2 milyar TL. Dünyada ise bu rakam 23 milyara çıkıyor. Hem Türkiye, hem de dünya genelinde 2014’e kadar sanal market cirolarının yüzde 50 büyüyeceği tahmin ediliyor. Henüz Türkiye daha yolun başında. Pazardaki potansiyel iyi değerlendirilirse süpermarket sektörüne de ivme katar" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri