Manavgatta dehşet anları

Abone ol

Rüzgar yangını körükledi. Bir köy alevlerin arasında kaldı. İki kişi zehirlendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangı yerleşim birimlerine sıçradı. Yangının başladığı Bucakşıhlar köyü boşaltıldı. Alevler köydeki bazı evlere ulaştı. Sayı henüz bilinmiyor ancak bazı evlerin küle döndüğü bildiriliyor.

Hızla yayılan yangını, şiddetli rüzgar da körüklüyor. Yangını söndürmek için ekipler büyük mücadele veriyor. Bölgeye ulaşan yollar yangın nedeniyle kapandığı için ekipler alternatif yollar açtı.

Yangına, 5 helikopter, 6 uçak, 50 arazöz, 7 dozer, 400'e yakın personelin müdahale ettiği, söndürme çalışmalarına jandarma ve orman ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı kaydedildi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen iki kişi, Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İZMİR'DEN DE ALEVLER YÜKSELİYOR

Bir yangın haberi de İzmir'in Menderes ve Menemen ilçelerinden geldi. Bölgede çıkan orman yangını, helikopter ve uçaklar yardımıyla söndürülmeye çalışılıyor. Yangınların yeni çıktığını ve henüz büyük bir alana yayılmadığı bildiriliyor.

ANTALYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Manavgat'taki yangın alanında helikopterle incelemede bulundu.
    
Vali Yüksel, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,
Antalya'da dün öğle saatlerinde başlayan Basra alçak basıncının etkisiyle hava sıcaklığının artacağı ve nispi nemin düşeceği uyarısında bulunduklarını ve orman yangını tehlikesi nedeniyle tedbirler aldıklarını hatırlattı.
    
Bu sabah hava sıcaklığının 40 derece civarında seyrettiğine işaret eden Yüksel, ''Nispi nem de 5, sonra 8, şu saatte 14 civarıydı. Bunun açıklaması şu, ormanda çalı çırpının arasına bir tane kırık cam dahi koyduğunuzda güneş görüyorsa süratle tutuşmayı sağlayacak ve orman yangınına neden olacaktır'' dedi.
    
Bugün karadan denize doğru sık sık yön değiştiren sıcak bir poyraz
oluştuğunu da ifade eden Yüksel, saat 09.40 civarında Bucakşıhlar köyü civarında yine camdan yangın çıktığını, ancak yapılan çalışmalarda yangının birkaç yerde aynı anda çıktığının ifade edildiğini söyledi.
    
Jandarma Komutanlığının konuyu yakından takip ettiğini, yangından sonra Dikmen ve Sarılar köylerine geldiğini bildiren Yüksel, şöyle devam etti:    

''Antalya bu işte son derece profesyonel, kimsenin endişe etmesine gerek yok. Bir ağacın yanmasını dahi istemiyoruz, ama esas olan insan hayatı. Yangının turistik bölgelerle ilgisi yok. Birkaç saat sonra kontrolü sağlayacağız. Bu yangının galibi her zamanki gibi ormancılar olacak.''
    
Yangına 8 helikopter, 2 amfibi uçak, 5 su atar uçak, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 40 arozöz, ilçelerden temin edilen 30 arozöz, kamu kuruluşlarına ait 10'un üzerinde dozer ile müdahale edildiğini ifade eden Yüksel, bölgede 600 personelin çalıştığını söyledi.
    
Antalya'da bugün Gaziler, Kurşunlu, Serik ve Korkuteli ilçelerinde de
yangınlar çıktığını belirten Yüksel, bunlara da kısa zamanda müdahale edildiğini kaydetti.
    
Vali Yüksel, Dikmen köyü yakınlarında kurulan mobil kriz merkezinde söndürme çalışmalarını yürüten Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'den de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Günün Önemli Haberleri