Mahkemeden Öcalan'a avukat şoku

Abone ol

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da sık sık görüştüğü avukatlarına mahkemeden kötü haber var. İşte ayrıntılar...

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İmralı Cezaevinde hükümlü olan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile haftalık görüşmelerini gerçekleştiren ve ''terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri'' iddiasıyla yargılanan avukatlarından 4'ünün, Öcalan'ın avukatlığını yapmalarını bir yıl süreyle yasakladı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''terör örgütü PKK'ya hiyerarşik yapıya dahil olmadan yardım ettikleri'' iddiasıyla yargılanan avukatlar Ergün Canan, Servet Demir, Cengiz Çiçek ve Davut Uzunköprü'nün, hükümlü Abdullah Öcalan'ın müdafi ve vekliliğini yapmalarının CMK'nın 151. maddesinin 3 ve 4. fıkraları gereğince, dosya kapsamı ve mevcut delil durumu da göz önüne alınarak bir yıl süreyle yasaklanmasını kararlaştırdı.

SAVUNMA YAPMADI

İmralı Cezaevinde hükümlü olan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapması 1 yıl süreyle yasaklanan 4 avukattan biri olan Cengiz Çiçek, ''terör örgütüne yardım etmek'' suçundan yargılandığı davada savunma yapmadı. Çiçek, gerekçe olarak ise Öcalan'la yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınıp hukuki delil olarak kullanılmasını gösterdi. 

Duruşmada savunması sorulan sanık Cengiz Çiçek, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, ''Müvekkilim Öcalan ile aramdaki ilişki, vekil-müvekkil ilişkisidir. Bununla ilgili yaptığım görüşmelerin kayıt altına alınmasını hukuki bulmuyorum ve aleyhimize hukuki delil olarak kullanılmasını da doğru bulmuyorum. İnfaz yasası ve diğer ilgili yasalara aykırıdır. Bu nedenle esasla ilgili savunma yapmayacağım'' dedi.

Günün Önemli Haberleri