M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda teknik arıza denildi sürücüsüz metroların çarpıştığı ortaya çıktı
Abone olÜsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda önceki gün sabah meydana gelen aksaklık 50 saati aşkın süredir giderilemedi. Sorunun eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin temasından kaynaklandığı ortaya çıktı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB'yi süreci doğru yönetememekle eleştirdi.
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda önceki gün sabah
meydana gelen aksaklık 50 saati aşkın süredir giderilemezken, sabah
mesaisine gitmek isteyen vatandaşlar yoğunlukla karşılaştı.
Metro İstanbul, önce "teknik arıza" olarak açıkladı, ardından "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdi.
Metro İstanbul, son açıklamasında çarpışmayı itiraf ederek, "M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.
Kabaktepe'den tepki
Kabaktepe, M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 22 Nisan'dan bu yana devam eden aksaklık nedeniyle sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) tepki gösterdi.
"Yine algı, yine kandırmaca, yine yalan... Algıyla iş yapmak
siyasi bir mizaç meselesi gibi görünüyorsa hakikatin ortaya çıkması
da fıtratındandır." ifadelerini kullanan Kabaktepe, söz konusu
hattın yaklaşık 2 gündür gerektiği gibi çalışmadığını
hatırlattı.
"Ne yazık ki CHP'li İBB belediyesi gerçekleri açıklamak yerine İstanbulluları kandırmanın derdine düşmüş, tuhaf, tutarsız ve sahte açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltıyor." değerlendirmesini yapan Kabaktepe, şunları kaydetti:
"İBB'li yöneticiler yaptıkları açıklamada 'teknik arıza' olduğunu ifade etti. Oysa 'teknik arıza' işlemciye dairdir, metro hattındaki sorun teknik değil fiziki kazadır. İBB'li yöneticiler bir açıklama daha yaparak 'temas' olduğunu söyledi. Oysa temas birbirine dokunduğunda olur, metro hattındaki durum temas değil, toslamadır. İBB'li yöneticiler aynı açıklamada 'zorunlu bakım çalışmaları' ardından metronun açılacağını ifade etti. Oysa kazalardan önce yapılan bakım, kazalardan sonra yapılan ise tamir olarak adlandırılır."
İBB'li yöneticilerin aynı açıklamada olayın 'eğitim amaçlı' kullanım sırasında olduğunu beyan ettiğini dile getiren Kabaktepe, "Oysa metro hattında vatman varsa -ki yok- verilen eğitime 'eğitim', vatman yoksa yapılan işe 'test sürüşü' denir. Yeni bir 'Yakup'un keçisi damdan düştü' vakası ile karşı karşıyayız. Yakup değil İbrahim, keçi değil koç, damdan düşme değil kurban etme. Tıpkı, teknik arıza değil kaza, temas değil toslama, bakım değil tamir, eğitim değil test sürüşü..." ifadelerini kullandı.