M. Yılmaz Hürriyeti okumuyor

Abone ol

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz'ın, kendi gazetesi Hürriyet'i okumadığı ortaya çıktı..

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz'ın, kendi gazetesi Hürriyet'i okumadığı ortaya çıktı..


Nasıl mı?

Anlatalım:

Sonsayfa.com sitesinin ele geçirdiği görüntüler, ilk gün Hürriyet hariç bir çok gazetede yer aldı.. Sabah Gazetesi bu haberi manşetten görürken, Vatan, Zaman Bugün, bir çok internet sitesi ve televizyon kanalı, Sonsayfa'nın haberine geniş yer ayırdı..


Sonsayfa'nın haberi, Hürriyet'te de yer aldı ancak, bu yer alış ancak ikinci gün gerçekleşti. "O görüntülere sahip çıkan olmadı" başlığı ile hem de... .


Ve bugün..


Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, köşesinde, "Hürriyet yazarsa doğru yazar" övgüsüyle okurlarının karşısına çıktı ve Sonsayfa'nın haberini kullanmamakla (!) ne kadar iyi bir şey yaptıklarını yazdı..


Yılmaz yazısında şunları yazdı:


Hürriyet yazıyorsa doğrudur


Bazı internet sitelerinde yayımlanan "haberlerin" ve "iddiaların" hiç sorgulanmadan gazeteler ve televizyonlar tarafından haber yapılmasının ne kadar yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıktı.


"Atabeyler Operasyonu" adı verilen soruşturma ile ilgili olarak "bilginin sızdırıldığı an" olduğu iddia edilen görüntüler, önce bir internet sitesinde yayımlandı.


Ve bazı gazeteler de deyim yerindeyse bu fotoğrafların "üzerine atladılar". Önceki günkü bazı gazetelerin manşetlerine kadar yansıyan görüntülerin gerçekte "hiçbir şey" olduklarının anlaşılması için bir gün beklemek yetti.


İnternet sitelerinde "zarfı alan kişi" olduğu iddia edilen Cengiz Türksoy"un da aslında şehir planlamacısı olduğu, gazetecilikle tek ilişkisinin de Akşam"ın Ege ekinde haftada bir gün kent sorunları ile ilgili yazılar yazmakla sınırlı olduğu anlaşıldı.


Söz konusu görüntüler internette yayımlandığında Hürriyet"in haber servisleri hemen harekete geçerek, görüntülerin gerçeği ne kadar yansıttığını araştırdılar. Hürriyet muhabirlerinin araştırması görüntülerin güvenilmez olduğunu ortaya koyunca da yazı işleri bu haberi değerlendirmeye almadı.


Hürriyet"in titizliği okuyucularının bir gün için de olsa yanlış bilgilendirilmesini önledi.


Böylece "Hürriyet de yazıyorsa doğrudur" sözü bir kez daha kanıtlandı.


Oysa Hürriyet'te ikinci gün Sonsayfa'nın haberi ve fotoğrafları, "Görüntülere kimse sahip çıkmadı" başlığıyla verildi..

Gazetenin birinci sayfasından  anonsu yapılan Soünar Gürel imzalı haber şöyleydi:

Görüntüye sahip çıkan olmadı

Atabeyler soruşturması ile ilgili bilgilerin sızdırıldığı an olduğu iddia edilen görüntülerin Genelkurmay kameralarınca kaydedildiği kesinleşti. Genelkurmay açıklama yapmazken, yayınlanan görüntülerin asıllarının Emniyet'te de olmadığı belirtildi.


ATABEYLER soruşturması ile ilgili belge ve bilgilerin sızdırıldığı an olarak bazı internet sitelerinde yer alan görüntülere sahip çıkan olmadı.
Karargah binası kameraları tarafından elde edildiği saptanan görüntüler konusunda Genelkurmay Başkanlığı herhangi bir açıklama yapmadı. Yayınlanan görüntülerin asıllarının emniyette de bulunmadığı, bu nedenle kimlik saptanmasının sözkonusu olmadığı bildirildi.

Atabeyler soruşturması ile ilgili bilgilerin sızdırıldığı anın görüntüleri olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar, internette haber sitelerinde yer aldı. Görüntülerde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargah binası ana nizamiye önünden ilerleyen tişörtlü bir kişi, Genelkurmay Başkanlığı önünde elinde çanta olan bir kişi ile buluşuyor. Kimliği belirsiz iki kişi daha sonra Genelkurmay önünden yürüyerek eski Başbakanlık Binası'na doğru ilerliyorlar. Görüntüler de burada sona eriyor. Görüntülerin Genelkurmay Başkanlığı, karargah koruma kameraları tarafından kaydedildiği kesinleşti. Ancak, kamera kayıtlarının internet sitelerine hangi kanaldan ulaştırıldığı tespit edilemedi.

ALIŞVERİŞ YOK

Ancak üst düzeyde bir yetkili, sözkonusu görüntülerde iki şahıs arasında herhangi bir belge alışverişine ilişkin kayıda rastlanmadığını belirterek, "Bu nedenle bu kişiler, kesin zanlı olarak değerlendirilmiyor. Ama kimliklerinin belirlenmesine dönük çalışmalar da devam ediyor" demekle yetindi.

GENELKURMAY'A SORULDU

Belgelerin sızdırılmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırma da devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üst düzeydeki bir yetkilisi, sözkonusu belgelerin sızdırılma anının Genelkurmay kameralarınca tespit edildiği yolundaki iddiaların basında yer alması üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Soruşturma çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı'na resmi yazı yazarak ellerinde kayıt olup olmadığını sorduk. Ancak şu ana kadar resmi bir yanıt verilmedi" dedi. Aynı yetkili, soruşturma ile ilgili tüm evrakların Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiğini belirterek, "Genelkurmay Başkanlığı'na bu aşamada ikinci kez başvurarak görüntülerin gönderilmesini talep etmemiz sözkonusu değil" dedi. Yetkili, savcılığın gerek görmesi halinde görüntüleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep edebileceğini de kaydetti.

SONUÇ ÇIKMADI

Belgelerin sızdırılması ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nce başlatılan soruşturmalarda da ciddi bir ilerleme olmadığı belirtildi.

Buluşma anı

İşte ilk kez internette yayınlanan ve Atabeyler Operasyonu sonrası basına yapılan servise ait olduğu iddia edilen kareler... Görüntülerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı çevresinde dolaşan bir kişi daha sonra Genelkurmay önünde bir şahısla buluşuyor ve sonrasında belgeleri teslim ediyor.


Peki Yılmaz bu haberi nasıl oldu da görmedi..

Ortaya tek bir sonuç çıkıyor.. Hürriyet'in yazarı, kendi gazetesini okumuyor.. Ya da kamuoyunu yanıltma adına yalan yazıyor..

Günün Önemli Haberleri