M. Ali Bayar'a tepki seli

Abone ol

M. Ali Bayar'ın yaklaşan DYP Kongresi öncesinde yaptığı açıklamalar parti gençlik kollarında sert tepkiye yol açtı. Gençlik Kolları M.Ali Bayar'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Mehmet Ali Bayar’ın kongre öncesi yapmış olduğu açıklamalar DYP’den sert tepki gördü. Gençlik Kolları Bayar’a cevap vermekte gecikmedi.

Bugün DYP’den ayrılan M.Ali Bayar’a ilk tepki Gençlik Kollarından Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdal Aras’tan geldi. Partinin gençleşmesinde genel başkan Mehmet Ağar’ın isteksiz olduğu iddialarını yalanlayan Erdal Aras, Bayar’ın kongre öncesi sözleriyle genel başkanın ismi üzerinden prim yapmaya çalıştığını söyledi. Gençlik Kolları adına yapılan açıklamada Aras şu ifadelere yer verdi:

BÜYÜK TALİHSİZLİK!

‘Sayın Mehmet Ali Bayar’ın açıklaması büyük bir talihsizliktir. Sayın Bayar, partimizin ve partili gençlerimizin kendisine gösterdiği ilgi ve teveccühün kıymetini bilmemiş, genel başkan yardımcısı olmasına rağmen koltuğunun hakkını verme çabası içinde olmamıştır. Bayar bu sözleri ile güvenirliliğini kaybetmiştir. Çünkü partililerimiz çok iyi bilmektedir ki, genel başkanımız sayın Ağar, yönetimi genç isimlerle kuvvetlendirmek için büyük gayret göstermiştir. Ayrıca gençlik kolları ile devamlı istişareler yapmakta ve fikir alış verişinde bulunmaktadır. Bunun en bariz örneklerinden biri de İstanbul İl Gençlik Kollarımızla yapmış olduğu beyin fırtınası toplantılarıdır.’

KAVGACI SİYASET TERCİHİ

Bayar’ı şahsen tanıdığını da belirten Erdal Aras, ‘Sayın Bayar, ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde kavgacı bir siyasetten yana olmuştur. Merkez Sağ’da uzlaşma kültürü içinde hareket etme çabalarımızı maalesef desteklememiştir. Almış olduğu karar yine kendi takdiridir. Bundan sonraki çalışmalarında kendisine başarılar diliyorum’ dedi.

Günün Önemli Haberleri