Lotus Sametime zenginleşecek

Abone ol

IBM, kurumsal anlık mesajlaşma yazılımı Lotus Sametime 7.5’i, yeni özelliklerle zenginleştireceğini duyurdu.

IBM, dünyada 16 milyon kişi tarafından kullanılan kurumsal anlık mesajlaşma yazılımı Lotus Sametime 7.5’i, yeni özelliklerle zenginleştireceğini duyurdu. Piyasaya 7.5.1 adıyla sürülecek yazılımla, gerçek zamanlı mesajlaşma, web üzerinden konferans ve telefon görüşmesi gibi uygulamalara video konferans özelliği de eklenecek. Yeni sürüm, kullanıcıların her türlü iletişim ihtiyacına yönelik zengin içerikli ve esnek bir bütünleşik çalışma ortamı sunacak. Sametime 7.5.1 güncellemesi, 2007 yılının 2. çeyreğinde piyasaya sunulacak ve mevcut Sametime 7.5 ürününe sahip kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak yüklenebilecek.

Eclipse yazılım çatısı üzerinde kurulan Lotus Sametime’ın kolaylıkla genişletilebilen platformu, telefon ve video tedarikçilerinin geliştirdiği yazılımlar ve video konferans özelliğiyle kullanıcılara yazılı ve sesli oturumlarını yüz yüze yapma imkanı sunuyor. Lotus Sametime 7.5.1 güncellemesi, Microsoft Office ve Outlook uygulamaları ile entegre çalışabiliyor, Linux ve Apple Macintosh masaüstü uygulamalarını destekliyor. Ayrıca, farklı konuşma ekranlarını tek bir ekranda toplayarak, çok sayıda mesajlaşma ekranını yönetebilme imkanı da sunuyor.

IBM, Cisco, Siemens, Alcatel-Lucent ve Avaya gibi firmalarla geliştirdiği çözümler sayesinde, kullanıcılara Lotus Sametime ile sunduğu servis alanını daha da genişletiyor.
Bu servislerden bazıları:
• Cep telefonu desteğiyle kullanıcıların bulundukları her yerden Lotus Sametime’a hızlı ve kolaylıkla bağlanması.
• Tıkla Ara çözümüyle, kullanıcılara listelerinden seçtikleri biriyle anında telefon görüşmesi başlatabilme imkanı.
• Arama yöneticisi ile gelen aramayı cep telefonuna, telesekretere veya başka bir çalışana yönlendirme seçeneği.
• Bilgisayara yüklenecek bir yazılımla, Lotus Sametime’ı fonksiyonel bir telefon gibi kullanma imkanı.

Günün Önemli Haberleri