LÖSEV iddiaları reddetti

Abone ol

LÖSEV bağışlanan kurbanların dini esaslarla noter huzurunda kesildiği bildirildi.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Vakfa bağışlanarak vekaleten kesilen kurbanların dini esaslarla noter huzurunda et ürünleri alanında faaliyet gösteren firmalara ait tesislerde kesildiği belirtildi.

Kurban etlerinin sadece bayram süresince dağıtılıp ziyan olmaması için fabrikaların kullanımına verildiği kaydedilen açıklamada, bunların bedeli kadar et, sucuk, salam, sosis ve peynir gibi ürünlerin taze vakumlanmış olarak veya kavurma şeklinde yıl boyunca ihtiyaç sahipleri tarafından alınabileceği bildirildi.

Açıklamada, ''Bu şekilde lösemili ve kanserli çocuklarımız ve aileleri 12 ay boyunca taze, dondurulmamış et ve et ürünleri yiyebileceklerdir'' denildi. Bu uygulamanın 3 yıldır devam ettiği ifade edilen açıklamada, söz konusu yardımdan bu yıl tüm kanserli çocukların yararlanmasının sağlanacağı kaydedildi. İhtiyaç fazlası miktarın bedelinin lösemili çocukların parasız tedavi, eğitim, temel ihtiyaçları ve eğitim-sağlık bursları için değerlendirileceği de bildirildi.

Günün Önemli Haberleri