Loebün veliahtı açıklandı

Abone ol

Kolu kırılan Sebastien Loeb'ün yerine Türkiye Rallisi'nde yarışacak isim belirlendi

Kolu kırılan Sebastien Loeb'ün Türkiye Rallisi'nde yarışamayacağının kesinleşmesi üzerine Kronos Total Citroen WRT, bu organizasyonda bir numaralı Xsara WRC'yi Colin McRae'nin kullanacağını açıkladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta dağ bisikletiyle geçirdiği kaza sonrasında sol kolu kırılan ve bir operasyon geçiren Loeb'ün Dünya Ralli Şampiyonasında yarışamayacağı bildirildi. Açıklamada, Kronos Total Citroen WRT'in, bir numaralı Xsara WRC'yi Colin McRae'nin kullanacağını duyurduğu belirtildi. İskoç sürücünün Kronos'dan gelen teklife olumlu yanıt verdiği ve bu geçici görevi kabul ettiği kaydedildi.

Türkiye Rallisi'nde bir numaralı Xsara WRC'yi kullanacak olan Colin McRae'nin yardımcı pilotluğunu ise İskoç pilotla 83 startı bulunan ve 145 kez Dünya Ralli Şampiyonası'nda start almış Nicky Grist'in yapacağı açıklandı. 1995'de ''Dünya Ralli Şampiyonu'' ünvanını kazanan McRae, 2003 yılında yine Xsara ile Citroen Sport adına Sebastien Loeb'ün takım arkadaşı olarak yarışmıştı.

Günün Önemli Haberleri