Lise öğrencileri şirketlerini tanıttı!

Abone ol

Erzurum'da Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Kardelen Genç Başarı Şirketi" tanıtım günü gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde organize edilen "Kardelen Genç Başarı Şirketi" tanıtım gününde Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan koro birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Tanıtım gününde 126 ülkeden üyesi bulunan "Kardelen Genç Başarı Şirketi'nin" Erzurum ayağında Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Danışman öğretmenler Zeynel Kaya, Ersin Parlak ve Yusuf Çelikbaşı'yla birlikte çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

Bu şirketin öğrencilerin girişim, inovasyon ve liderlik konularında kendilerini geliştirmeye yardımcı olduğu ifade edildi.Programda konuşan Erzurum İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, Dünyanın çeşitli ülkelerinde yürütülen çalışmanın Türkiye ayağındaki seksen uygulamadan birisinin Erzurum da organize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ömeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Daha lise seviyesinde iken risk üstlenmek, organizasyonlar oluşturmak, sorumluluk almak ve hatta ülkemizdeki en büyük eksikliğimiz olan ortaklık kültürünün oluşmasını sağlamada çok önemli rol üstlenmektedir. Koç Holdingin 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı 'Meslek Lisesi, Memleket Meselesi' projesi kapsamında Genç Başarı Eğitim Vakfının yaptığı uygulamaların çoğunluğu da meslek liselerinde yapılıyor olması ayrı bir önem arz etmektedir. Nitekim ülkemizde nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulan günümüzde bu iş gücünün meslek liselerinden karşılanması kaçınılmazdır. Bir dönem ülkemizde ve hatta Erzurum da meslek lisesi mezunları sayesinde yetişmiş ustalarımız, zanaatkarlarımız, sanayicilerimiz, emektarlarımız vardı.

Onlar sayesinde şehrimiz kendine yetiyor hatta bir çok komşu kente de hizmet veriyordu. Ne yazık ki yanlış politikalar, ÖSYM'nin kat sayı uygulamaları gibi hatalarla meslek liselerine olan ilgi azalmış dolayısıyla bu okullar yeterli mezun veremediğinden bahsedilen iş dallarında bizler artık en basit işlerimizde bile dışa bağımlı hale gelmiş durumdayız. Bu manada gelin el ele verelim 'Meslek Lisesi, Memleket Meselesi' projesini bizde kendi görev ve sorumluluğumuz olarak benimseyelim ve bu noktada üzerimize düşeni yapalım. Erzurum’daki Kardelen Başarı Şirketi gibi nice Kardelenler oluşsun, ülkemizi Kardelenler sarsın."

Günün Önemli Haberleri