Libya’da 45 gündür mahsur

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Planor Mobilya’nın sahibi Abdulcelil Güçlü, pasaportuna el konulması sebebiyle Libya’da mahsur kaldı. İç ...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Planor Mobilya’nın sahibi Abdulcelil Güçlü, pasaportuna el konulması sebebiyle Libya’da mahsur kaldı. İç savaş sebebiyle bürokrasinin ağır işlediği Libya’da 45 gündür mahsur kalan iş adamının ailesi yetkililerden yardım bekliyor.
29 Ekim 2013 tarihinde Libya’ya giderek orada çeşitli iş görüşmeleri yapan ve ihraç ettiği mobilyaların parasını tahsil eden İnegöllü iş adamı Abdulcelil Güçlü, Türkiye’ye dönmek üzere gittiği Tripoli Havaalanı’nda polisler tarafından gözaltına alındı. Para kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan iş adamı, üzerindeki paranın ihraç ettiği mobilyaların ücretleri olduğuna dair belge göstermesine rağmen salınmadı. Elinden pasaportu alınan Güçlü’nün 45 gündür ülkeden çıkmasına izin verilmiyor. Libya’da ticaret vesilesiyle tanıştığı bir arkadaşının kefil olmasıyla nezarethaneden çıkarılan ancak pasaportunun verilmemesi nedeniyle Tripoli şehrinde mahsur kalan iş adamı, 45 gündür ülkesine dönmeyi bekliyor.
Güçlü’nün İnegöl’deki ailesi, Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye’deki Libya Konsolosluğu ve Libya’daki Türk Konsolosluğu’na başvurdu. Mahsur kalan iş adamının kardeşi Nuh Güçlü, “Libya’da yaşanan iç karışıklık yüzünden devlet daireleri orada haftada 3 gün çalışıyor. Çalıştıkları günlerde de 2 saat görev yapıyorlar. Ağabeyimi oradan çıkarmak için Libya’da avukat bile tuttuk. Ama resmi daireler çok yavaş çalıştığı için ‘bugün git, yarın gel’ deniliyor. Ağabeyim hem iş görüşmesi yapmak hem de ihraç ettiğimiz mobilyaların parasını almak üzere oraya gitti. Aldığı paraların tamamının faturasını ve belgesini savcılığa sunmalarına rağmen pasaportunu vermiyorlar. Ağabeyim 45 gündür Libya’da mahsur kaldı. Hem onun psikolojisi hem de burada bizim psikolojimiz bozuldu. Biz bu olayın hemen halledilmesini istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Allah’ın izniyle devletimizin bu meseleyi çözmesini bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri