Laura Bush POT KIRDI

Abone ol

Bush’un eşi, Türkiye’nin cumhurbaşkanı ile başbakanını karıştırdı..

Amerikan Merkez Bankası (FED) binasında açılan ve klasik-modern Türk resmini temsil eden 24 sanatçının 35 eserinin bulunduğu Merkez Bankası sergisini ziyaret eden First Leydi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan’ı karıştırdı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, eşi Gülgün Şensoy ile FED Başkanı Ben Bernanke ve eşi Anna Bernanke’nin eşlik ettiği Laura Bush, gezinin sonunda, “Bu ilginç koleksiyonu görmekten son derece memnun oldum. Son dönemde Türk liderlerle sık sık temasımız oldu. Ben de eşleriyle tanışma fırsatı buldum. Kısa süre önce Başbakan Abdullah Gül ve ondan önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Washington’ı ziyaret etmişti” dedi. Gülgün Şensoy’un uyarısı üzerine hatasını “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan” olarak düzelten Bush, “Onların ardından ben de Bayan Şensoy ile birlikte, bu sergiyi görmek istedim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

SERGİ 21 EKİM’DE AÇILDI

21 Ekim’de açılan ve kapanışı dün yapılan sergide, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Çallı, Zeki Faik İzer, Mehmet Güleryüz, Erol Akyavaş, Halil Paşa, Hikmet Onat, Ali Rıza Bayezit, Ahmet Doğuer, Hasan Vecih Bereketoğlu, Cevat Erkul, İbrahim Safi, Selim Turan, Nejad Melih Devrim, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Burhan Uygur, Neşe Erdok, Gürkan Coşkun, Alaettin Aksoy, Halil Akdeniz, Habip Aydoğdu, Kemal Önsoy ve Serdar Arat’ın resimleri sergilendi.

Günün Önemli Haberleri