Latin Amerika BMye dert oldu

Abone ol

BM'den Latin Amerika grubunun daimi olmayan 5. üyesi için yapılacak seçime erteleme

BM Genel Kurulunda, Güvenlik Konseyi'nin Latin Amerika ve Karayip grubundan daimi olmayan beşinci üyesi için bugün yapılacak oylamalar 6 Kasım Salı gününe ertelendi.

Genel Kurulda şimdiye dek yapılan 47 turda, Guatemala ve Venezuella, Konsey'e seçilmek için gerekli olan üçte iki çoğunluğa ulaşamadı. BM'deki kaynaklar, Venezuella ile Guatemala dışişleri bakanlarının bugün New York'ta olduğunu, konuyu çözüme kavuşturmak için biraraya geldiklerini, oylamanın da bu yüzden ertelendiğini söylediler.

Bu arada kulislerde iki ülkenin yerine Dominik Cumhuriyeti'nin isminin geçtiği konuşuluyor. Son oylamada, ABD tarafından desteklenen Guatemala 101, Venezuella ise 78 oy almıştı. Oylamalar ülkelerden biri, üçte iki çoğunluğu sağlayana dek devam edecek.

Kazanan ülke, görev süresi 31 Aralık 2006'da dolacak olan Arjantin'in yerini alacak ve iki yıl süreyle Konsey'de görev alacak. BM Genel Kurulunda 16 ekimde yapılan ilk seçimlerde, Güney Afrika, Endonezya, Belçika ve İtalya BM Güvenlik Konseyi'nin yeni daimi olmayan üyeleri olarak seçilmişti.

Günün Önemli Haberleri