Lakers'tan utanç verici veda

Abone ol

NBA'de konferans finaline yükselen ilk takım Dallas Mavericks oldu. Karşılaşmaya damgasını vuran isim Jason Terry oldu.

Dallas, evinde son iki sezonun şampiyonu Los Angeles Lakers'i 122-86 mağlup ederek seriyi 4-0 ile kazandı ve Batı Konferansı'nda finale yükseldi.

Karşılıklı sayıların atıldığı ilk çeyreği Dallas 27-23 önde geçti. Lakers'ı üçlük bombardımanına tutan Dallas farkı açtı ve devreye 63-39 üstün girdi. Son çeyreğe çeyreği 86-62 önde giren Mavericks, son periyotta farkı iyice açtı ve maçı 122-86 kazanarak Batı Konferansı'nda finale yükseldi.

Dallas, Batı Konferansı finalinde Oklahoma-Memphis eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Karşılaşmaya damgasını vuran isim Jason Terry oldu. 32 sayı kaydeden deneyimli oyuncu 9/10 üçlük atarak NBA play-off tarihinin bir maçta en fazla üçlük atma rekorunu egale etti.

Kenardan gelen Juan Jose Barea 22 sayı ve sekiz asist asistlik katkı yaptı. Peja Stojakovic 6/6 üçlük attığı maçı 21 sayıyla tamamladı. Alman yıldız Dirk Nowitzki 17 sayı ve yedi ribaundla mücadele etti.

Maç boyunca yüzde 37 gibi çok düşük bir şut yüzdesiyle oynayan Lakers'ta Kobe Bryant 17 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Shannon Brown 15, Ron Artest 11, Pau Gasol ve Lamar Odom 10 sayıyla oynadı.

Lakers'ta, maçın son çeyreğinde Lamar Odom ve Andrew Bynum rakiplerine yaptıkları centilmenlik dışı hareketler nedeniyle oyundan atıldı.

Lakers'ın, sezon sonu kariyerini noktalayacağını açıklayan tecrübeli koçu Phil Jackson Dallas karşısında kariyerinin son maçına çıktı.

Günün Önemli Haberleri