Kuzguncuk'ta hafızanın sokakları
Abone olKoç Üniversitesi Yayınları, antropoloji ve kent çalışmaları kategorisinde önemli katkılarda bulunan yeni kitabını okurlarıyla buluşturuyor
Koç Üniversitesi Yayınları, antropoloji ve kent çalışmaları kategorisinde önemli katkılarda bulunan yeni kitabını okurlarıyla buluşturuyor. Hafızanın Sokakları: İstanbul’da Peyzaj, Hoşgörü ve Ulusal Kimlik adlı kitap 14 Şubat’ta raflardaki yerini alıyor.
Tüm akademik disiplinlerde hem yabancı dillerden Türkçeye çeviri hem de Türkçe ve İngilizcede yazılmış özgün kitapları yayımlamayı hedefleyen Koç Üniversitesi Yayınları, antropoloji ve kent çalışmaları kategorisinde bir kitap daha yayımladı.
Kendi ifadesiyle “insanların millileşen bu şehirde nasıl yaşadıklarını ve Türkleştirmenin yarattığı etkinin ardından devletin ulus tahayyülünü nasıl anlamlandırdıklarını" inceliyor.
Yazar, hafızanın unuttukları ve hatırladıkları, Kuzguncuklu olmaya yüklenen anlam, kimin Kuzguncuklu olduğu ve kültürel hafızada yer etmiş hoşgörü temasının ifade ettikleri üzerinden kozmopolitizmin arkasına saklanan milliyetçiliğe dair bir tartışma yürütüyor.
Hafızanın Sokakları Kuzguncuk’un geçmişini, dönüşümlerini ve bugününü anlatırken, bir yandan da okuru İstanbul’un gayrimüslim geçmişinin hatırlanma pratiklerini gözden geçirmeye, bireysel ve kolektif hafıza yollarının nasıl örüldüğünü düşünmeye davet ediyor. Amy Mills, Türkçe basım için yazdığı önsözde ise 2000’lerin başlarında Kuzguncuk’un kentsel peyzajı üzerine yaptığı gözlemleri günümüz İstanbul’una uyarlıyor.
Hafızanın Sokakları: İstanbul’da Peyzaj, Hoşgörü ve Ulusal Kimlik
Yazar: Amy Mills
Çevirmen: Cem Soydemir
Yayıma hazırlayan: Defne Karakaya
Fiyatı: 28 TL
Geri dönüşümlü kâğıda basılmıştır