Kuzey Koreli hackerlar 'insanları öldürebilir'
Abone olKuzey Kore'den kaçan bilgisayar mühendisi Prof. Kim Heung-Kwang BBC'ye yaptığı açıklamada, ülkede "6 bin askeri bilgisayar korsanı bulunduğunu, bu korsanların şehirlere zarar verebileceğini ve hatta insanları öldürebileceğini" söyledi.
Kuzey Kore'den kaçan bilgisayar mühendisi Prof. Kim Heung-Kwang
BBC'ye yaptığı açıklamada, ülkede "6 bin askeri bilgisayar korsanı
bulunduğunu, bu kişilerin şehirlerin altyapılarına önemli zarar
verebileceğini ve hatta insanları öldürebileceğini" söyledi.
BBC'de yayımlanan Click programına konuşan Prof. Kim, uluslararası örgütlerden Kuzey Kore'nin siber saldırılarını engellemek için müdahalede bulunmalarını istedi.
BBC ekibiyle Güney Kore'de görüşen Prof. Kim, ülkenin askeri siber operasyonlarına dair gizli bilgilere sahip önemli kişilerle sürekli iletişim içinde olduğunu belirtti.
Prof. Kim, Kuzey Kore'nin ABD ve İsrail'e mal edilen "Stuxnet" gibi kendine özel bir siber saldırı programı hazırladığını öne sürdü.
Stuxnet ile İran'daki nükleer santrifüjler henüz kamuoyu
tarafından bilinmiyorken vurulmuştu.
Geçen yıl Sony Pictures firmasının yapımcılığını üstlendiği ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikasti konu alan The Interview (Röportaj) filminin galası öncesi şirket siber saldırıya uğramıştı.
Kendilerini "Barışın Savunucuları" olarak tanımlayan kimliği belirsiz bir grup bilgisayar korsanı, gönderdikleri e-postalarla filmi vizyona sokmayı planlayan sinema salonlarını açıkça tehdit etmişti.
Ardından Sony yoğun siber saldırılara maruz kalmış ve şirketin bilgisayarlarından aralarında çekimine başlanmamış film senaryoları dahil pek çok gizli belge sızdırılmıştı.
ABD Başkanı Barack Obama, filme yönelik tehditlerin Kuzey Kore'den geldiğine inandıklarını söylemişti.
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI da soruşturması sonrası siber saldırılardan Kuzey Kore'yi sorumlu tutmuş, Kuzey Kore ise bu suçlamaları kabul etmemişti.
'İnsanları öldürebilir, şehirleri yok edebilirler'
Prof. Kim, yaklaşık 20 yıl boyunca Kuzey Kore'deki Kamheung Bilgisayar Teknolojileri Üniversitesi'nde ders verdi. Ardından 2004'te ülkeyi terk etti.
Kendisinin korsanlık teknikleri öğretmediğini kaydeden Prof., eski öğrencilerinin ülkenin meşhur bilgisayar korsanları birimi Bureau 121'de çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
Çin dışında bir yerde çalışmalarını sürdürdüğü düşünülen Bureau 121, daha önce çeşitli siber saldırıların sorumlusu olarak gösterilmişti.
Saldırılarının çoğunun Güney Kore'deki elektrik üretim merkezi ve bankalar gibi sistemleri hedef aldığı belirtiliyor.
Bu yılın başlarında Güney Kore hükümeti ülkedeki hidro ve nükleer enerji santrallerine yapılan saldırılardan Kuzey Kore'yi sorumlu tutmuştu.