Kuzey Ankara projesinde ilk etap bitti

Abone ol

TOKİ tarafından başlatılan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 4 bin hak sahibi ay sonunda evlerine taşınacak.

TOKİ tarafından başlatılan Kuzey Ankara Girişi Ketsel Dönüşüm (KAGKD) Projesi'ndeki konutların tamamının Ekim 2010'da tamamlanması planlanıyor. Projenin ilk etabında bitirilen 4 bin konut ise ay sonunda sahiplerine teslim edilecek.

Ankara'nın Kuzey giriş kapısı olan Keçiören çevresinde uygulanan Kuzey Ankara Projesiyle Keçiören ve Altındağ modern bir görüntüye kavuşacak. Kuzey Ankara Projesi kapsamında yapılacak vadi, Esenboa Havalimanı'ndan Ankara'ya giren yabancı rical koridorunda bulunuyor.

Kuzey Ankara Projesi kapsamında bugüne kadar 3 ilköğretim ile 1 lise binası tamamlanırken, 6 ilköğretim okulu, 2 lisede ise çalışmalar sürüyor.
Bölgedeki hak sahibi olan 8100 kişiye konut verilirken, konut hakkı olmayanlar uygun kredi ödeme koşullarında Karacaören'de yapılacak olan 2400 konutlu projeye yerleştiriliyor.

Ay sonunda evlerine girecekler

Projenin ilk etabından yer alan 4 bin hak sahibine konutları ay sonunda teslim edilecek. Konutların tamamının ise gelecek yıl eylül-ekim aylarında bitirilmesi öngörülüyor.

Projenin birinci etabında 18 bin, projenin tamamında ise 30 bin konut yapılacak. Bölgedeki toplam nüfus yoğunluğunun ise 100 bin civarında olması bekleniyor.

Proje kapsamında bugüne dek 5400 gecekondu yıkıldı. 6100 kişi ile anlaşma yapıldı. Hak sahiplerine 8100 konut verilecek.

Kuzey Ankara Projesi kapsamında şimdiye kadar 450 milyon lira harcama yapıldı. Projenin tamamlanmasının ardından bölgedeki metrekare fiyatlarının da en az 2 kat artması bekleniyor.

Ankara'daki diğer yatırımlar

TOKİ Ankara'da şimdiye kadar 42 ilköğretim okulu, 16 lise ve 65 bin konut yaptırımını tamamladı. Konutların 40 bini alt gelir grubu ve yoksul vatandaşlara yönelik, 15 bin konut ise kentsel dönüşüm projeleri kapsamında inşa edildi.

Türkiye genelinde ise 174 noktada kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor. Toplamda 460 bin konuta ulaşıldı.

Günün Önemli Haberleri