Kuyumcudan 67 kilo altın çalındı

Abone ol

Eskişehir'de kuyumcunun duvarını delip kasaya ulaşan kişilerin yaklaşık 3 milyon YTL değerinde 67 kilogram altın çaldığı bildirildi.

Arifiye Mahallesi sıcak sular mevkisinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanının sahipleri işyerine geldiklerinde, kasanın arkadan açılmış ve altınların çalınmış olduğunu fark ettiler.

İhbar üzerine inceleme yapan emniyet güçleri, önce çatısından girdikleri bitişikteki tuhafiyenin duvarını daha sonra da kuyumcu dükkanının duvarını balyozla delip kasaya ulaşan kişi veya kişilerin, oksijen kaynağıyla kasayı arka kısmından açtıklarını belirledi.

Kasada bulunan 57 kilogram 220 gram 22 ayar, 10 kilogram 420 gram da 14 ayar altını çaldığı saptanan şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için arama çalışmaları başlatıldı.

Bu arada, işyerinde kamera ve alarm sistemi olmasına karşın, önce bitişikteki tuhafiye dükkanının ardından da kuyumcu dükkanının duvarını delip kasanın arka kısmına ulaştıkları ve kuyumcu dükkanının içine hiç girmeden hırsızlığı gerçekleştirdikleri bildirilen şüpheli veya şüphelilerin kamera görüntüsünde yer almadıkları bildirildi.

Kuyumcu dükkanından çalınan altınların yaklaşık 3 milyon YTL değerinde olduğu bildirildi.
Günün Önemli Haberleri