Kuveyt Türkün 2014 hedefi

Abone ol

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kuruluşunun 20. yılını kutlayan bankanın, 2014 hedefini açıkladı.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kuruluşunun 20. yılını kutlayan bankanın, Türkiye genelinde 2014 yılında 275 şubeye ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

Uyan, Kuveyt Türk'ün yenilenen Konya şubesinin açılışına katılmak için geldiği Konya'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt Türk'ün sermayesinin yüzde 62'sinin Kuveyt Finans Kurumu'na, yüzde 9'unun Kuveyt Devlet Sosyal Güvenlik Kurumuna, yüzde 9'unun İslam Kalkınma Bankasına, Yüzde 18'inin Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve yüzde 2'sinin de diğer ortaklara ait olduğunu söyledi.

20 yıldır Türkiye'de sanayicinin, ihracatçının, iş adamının ve kaynak oluşturanın hizmetinde olduklarını ifade eden Uyan, Türkiye genelinde şu anda 120 şubelerinin bulunduğunu kaydetti.

Uyan, yıl sonu şube hedeflerinin 130 olduğunu belirterek, bankacılığın hizmet noktalarının yaygınlaşmasıyla daha etkin bir şekilde yapılabilen bir faaliyet türü olduğunu bildirdi.

DÜŞÜK FAİZ DÖNEMİNE GİRİLDİ

Türkiye'de düşük faiz dönemine girildiğini vurgulayan Uyan, ''Ülkemizde yıllardır bu konuda hazırlık ve çalışma yapılması konuşuluyordu. Gerçek anlamda bankacılığın yapılacağı bir döneme giriyoruz. Hizmet kalitesini geliştiren müşterileriyle iyi ilişkiler kuran kurumlar başarılı olacaktır'' dedi.

Uyan, Kuveyt Türk olarak ekonomik krize rağmen önemli hamleler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Kuveyt Türk, güçlü sermaye yapısı, profesyonel yönetimi ve reel sektöre öncelik veren yatırım anlayışıyla hareket etmektedir. Şubeleşme politikasına hız vererek pazar payını düzenli olarak artırmak amacındayız. Her yıl şube sayımızı düzenli artırarak, 2014 yılında 275 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Yine önümüzdeki 10 yıl içinde en çok tercih edilen ilk 10 banka arasında yer almayı planlıyoruz. Tabi süreçte hedeflerimize yönelik önemli çalışmalar yapacağız.''

Her şube açıldığında yeni istihdamların oluşacağını dile getiren Uyan, bir şubede ortalama 10-15 personelin istihdam ediliğini, sadece bu yıl 200 kişiye iş imkanı sağladıklarını kaydetti.

Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da şubeler açtıklarını belirten Uyan, şöyle devam etti:

''Bahreyn'de yıllar önce bir şube açmıştık. Çok güzel de faaliyet gösteriyor. Son olarak Almanya'da bir hizmet noktası oluşturuyoruz. Almanya'da bir finansal hizmet şubesi izni aldık, bu çok önemli. Alman yetkilileri, faizsiz bankacılık yapma anlamında bütün mevzuatı inceledi ve bu izni bize verdi. Biz aynı zamanda bir yol açmış oluyoruz. Orada bulunan hem Türk vatandaşları hem de Müslüman kesime yönelik bir hizmet noktamız oluşuyor. Dışarıda yapılanmamız devam ediyor.''

Günün Önemli Haberleri