Kutsal gün İsraili durdurdu

Abone ol

İsrail'de bugün hayat durdu. Araçlar çalışmadı, televizyon ve radyolar yayın yapmadı.İşte nedeni

Yahudilerin en kutsal günü olarak kabul edilen Yom Kippur (kefaret günü) nedeniyle İsrail'de hayat durdu. Dün akşam, güneşin batışıyla başlayan Yom Kippur için ülke çapında geniş güvenlik önlemleri alındı. Gazze Şeridi ve Batı Şeria için tümüyle abluka uygulandı.

Sabahın ilk ışıklarıyla, Kudüs'ün Yahudilerin yaşadığı batı kesiminden, havralarda okunan ilahilerin sesi yükseldi. Birçok Yahudi de dua etmek için, yine çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınan Eski kent içindeki Ağlama Duvarı'na akın etti.

Yom Kippur nedeniyle İsrail'in uluslararası havalimanı Ben Gurion, dün öğlen kapandı. Ben Gurion, bugün saat 21.00'de, Kippur gününün sona ermesini takiben yeniden hizmete açılacak.

Havayollarının yanı sıra demiryolu ve şehirlerarası ulaşım hizmetleri, kentlerde belediye otobüslerinin seferleri de durduruldu; ayrıca Yahudiler özel araçlarını dünden itibaren park yerlerine bıraktı.

Ülke çapında birçok televizyon ve radyo kuruluşu çalışmadı, internet sitelerinin bazıları yayınını tümüyle durdu; bazıları da yayınlarını güncellemedi.

Kippur günü, Yahudi dininde günahların bağışlanması için Tanrı'ya dualarla geçirilen ve bir gün önce güneşin battığı saatten başlayarak, ertesi günü akşamı, ilk yıldızın göründüğü ana kadar oruç tutulmasını öngören en kutsal gün olarak kabul ediliyor.

Günün Önemli Haberleri