Kurtulmuş an ilginç Baykal yorumu

Abone ol

CHP lideri Baykal'ın istifasının ardından yapılan yorumlara bir yenisi daha eklendi. Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'un ilginç değerlendirmeleri var.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş CHP lideri Deniz Baykal'ın isitfasını onurlu bir davranış olarak niteledi.

"Geri dön" çağrılarının Baykal'a karşı yapılacak en kötü girişim olacağını savunan Kurtulmuş bu istifanın AK Partiyi nasıl etkileyeceği sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi:

"Etkiler. Deniz Baykal’ın istifası AKP’yi de etkiler. Dengeleri bozar, çünkü Tayyip Erdoğan’ın dengi Deniz Baykal’dı. Bir anlamıyla Tayyip Erdoğan tersini, gölgesini kaybetmiş oldu."


Kurtulmuş Vatan gazetesine verdiği röportajda isitfayla ilgili sorulara şu yanıtları verdi:

-Deniz Bey’in istifa kararı sizce doğru bir karar mı? Bu kararı hızlı mı aldı?

Onurlu bir davranış olarak görüyorum. Hem şahsını hem de partisini tartışma ortamı içinde bırakmaması doğru bir davranış. Bu istifanın Türkiye siyaseti için de hayırlı olmasını dileriz.

- İstifadan sonra CHP örgütü “Geri dön” çağrısı yapıyor. Dönerse ne olur Deniz Baykal?

Tekrar geri dönmesini sağlayacak bir girişimin Baykal’a karşı yapılabilecek en kötü girişimlerden biri olacağını düşünüyorum. Hafızalarda bu olayın, istifa şokunun izleri yeniyken tekrar başa dönmesini istemek onun iradesine de yapılmış bir saygısızlık olur.

- Deniz Baykal’ın istifa açıklamasında Pensilvanya vurgusu sizi şaşırttı mı?

Hangi bilgilerle bunu söyledi bilemiyoruz. Çok iyi dinledim kendisini, yüz ifadesine çok dikkat ettim. Bir bilgiyle söylediğini düşünüyorum. Telefonda konuşmamış ama bir bilgiyle konuşmuş olmalı.

- CHP ve Gülen Cemaati’nin ilişkilerini takip etmiyor musunuz?

İlişkileri nasıl bilmiyorum. CHP’nin Hoca Efendi’nin cemaatiyle bir ilişkisi var mı yok mu bilemiyorum. Ama Hoca Efendi’nin cemaatinin içinden bazı kişilerle Sayın Baykal’ın ve ekibinin oturup konuşmalarını doğru bulurum. Bunlar organik ilişki ve yönlendirme işine girerse bu tasvip edilmez.

Öncelikle Deniz Baykal’ın bunu paylaşmasının, söylemesinin bir nedeni olmalı. Bunu yaparken de hükümeti karşısına aldı. Ne maksatla söyledi belki de zaman içinde göreceğiz.

-Deniz Baykal’ın istifası AKP’yi etkiler mi?

Etkiler. Deniz Baykal’ın istifası AKP’yi de etkiler. Dengeleri bozar, çünkü Tayyip Erdoğan’ın dengi Deniz Baykal’dı. Bir anlamıyla Tayyip Erdoğan tersini, gölgesini kaybetmiş oldu.

Günün Önemli Haberleri