Kurtlar Vadisine Demirkazık

Abone ol

Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Demirkazık, ''Kurtlar Vadisi-Irak'' filminin yasaklanmasını istedi.

Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Demirkazık, ''Kurtlar Vadisi-Irak'' filmi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, filmin gösteriminin durdurulmasını istedi.

Demirkazık, Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek suç duyurusu dilekçesini Müracaat Savcılığı'na vermeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, gösterimdeki ''Kurtlar Vadisi-Irak'' adlı filmin yabancı düşmanlığını savunan motifleriyle suç unsuru taşıdığını iddia etti.

Demirkazık, şöyle dedi:

''Bu film, Hitlervari ve kafatasçı bir anlayışla çevrilmiştir. Yabancı düşmanlığını savunan motifleriyle ırkçılığı ve bütün dünyanın Türkiye'ye düşman olduğuna inanan hasta bir psikolojiyi kitlelere enjekte etmeye çalışmak ve belli bir kesimi yüceltip diğer bir kesimi de aşağılayarak Türkiye'de suç olan bölücülük suçunu işlemektedir. Türkiye'nin ihtiyacı olan huzur, barış ve demokrasi ortamını sabote etmeye kalkışmak ve diğer ülkelerle Türkiye'nin arasını açmaya çalışmaktadır.''

''Film, milletimizi 'aşağılık kompleksi içinde kıvranan kişiler' olarak göstererek yabancı ülkeler önünde küçük düşürmekte ve şiddet kullanmaya teşvik ederek insanlarımızı da birbirine düşman etmeye çalışmaktadır'' diyen Demirkazık, Türkiye'nin huzurunu sabote ettiğini savunduğu filmin gösteriminin durdurulması için gereken işlemin  yapılacağını umduğunu söyledi.  Demirkazık, daha sonra filmin durdurulmasına ilişkin dilekçesini Müracaat Savcılığı'na verdi.

Günün Önemli Haberleri