Küresel kredi kartı

Abone ol

MasterCard ve Bank Asya, ''AsyaCard DIT''ı müşterilerin kullanımına sundu. Kart ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Kullanıcıların bugüne kadar farklı kartlar aracılığı ile gerçekleştirebildikleri tüm işlemleri Avrupa'da ilk kez tek bir kartta toplayan AsyaCard DIT, kullanıcıların hem temaslı hem temassız ödeme gerçekleştirmelerine, internetten güvenle alışveriş yapmalarına, internetten ödeme kartlarına kontör (para) yüklemelerine, kartlarını köprü, otoyol geçişlerinde ve ulaşımda kullanmalarına olanak sağlayacak.

AsyaCard DIT'ın tanıtımı, MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece ile Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ünsal Sözbir'in katıldığı bir toplantıyla yapıldı.

KAHRAMANMARAŞLI ''DIT'' KARTLA NEWYORK METROSUNA BİLETSİZ BİNECEK

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ünsal Sözbir, 2007 yılının başından itibaren temassız kart noktasında ciddi arayışlara girdiklerini, özellikle ulaşım projelerine kilitlendikleri için biraz zaman kaybettiklerini ifade ederek, belediyeleri ikna etmekte zorlandıklarını anlattı.

Bu konuda Kahramanmaraş Belediyesi ile anlaştıklarını aktaran Sözbir, ''Yani bu kartla Kahramanmaraş'ta otobüse binilebilecek. Kahramanmaraşlı aynı teknolojinin kullanıldığı New York Metrosu'na da bilet almaksızın binebilecek'' diye konuştu.

BOZUK PARANIN YERİNİ ALACAK

Kartın limitine ilişkin bir soru üzerine de Sözbir, fast food restoranlar, gazete bayileri, belediye otobüsleri ve taksilerde kullanılması öngörülen kartın amacının şu an bozuk paranın yerini almak olduğunu ifade etti.

Sözbir, ''Günlük üst limiti kart sahibine bırakıyoruz. Kart, 35 YTL'ye kadar herhangi bir provizyon almaksızın, 100 YTL'ye kadar off line çalışacak. Limiti müşteri belirleyecek'' diye konuştu.

ASYACARD DIT

Verilen bilgiye göre, Bank Asya, AsyaCard DIT'ı MasterCard'ın desteği, SmartSoft ve Verifone'un sağladığı son teknoloji sayesinde kullanıcılarına sunuyor.

AsyaCard DIT, Türkiye'nin MasterCard PayPass MChip kullanarak provizyonsuz kullanılabilen ilk temassız kredi kartı olma unvanını da taşıyor. AsyaCard DIT, ana sistemden provizyon alınmaksızın alışveriş esnasında çok kısa sürede yetkilendirme yapabiliyor. Böylelikle müşterilerine, gişe ödemelerine ve alışverişe kadar değişen çok geniş bir yelpazede çok hızlı hizmet sunabiliyor.

MasterCard ve Bank Asya işbirliği ile piyasaya sürülen, içerisinde bulunan MasterCard PayPass teknolojisi ile, klasik ödeme kartı kullanımının yanı sıra temassız ödeme aracı olarak da kullanılabilen AsyaCard DIT, dünyanın dört bir yanında, 109 bini aşkın satış noktasında, kullanıcılara kuyruğa girme, şifre tuşlama, para üstü bekleme derdi olmadan temassız ödeme imkanı sağlıyor.

AsyaCard DIT ayrıca, MasterCard Çip Esaslı Kimlik Doğrulama Programı (CAP) ile internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını, kullanıcıların ödeme katlarına kontör (para) yükleyebilmelerini, köprü, otoyol geçişi ve toplu taşıma araçlarında kullanmalarını sağlıyor.

Kartın diğer bir özelliği ise, başvuru sonrası 15 dakika içinde banka şubesinden teslim alınabilmesi.

Günün Önemli Haberleri