Kur'an dersi 1. sınıfta başlasın

Abone ol

Saadet Partisi, ikinci dört yılda seçmeli olarak okutulacak Kuran dersi düzenlemesini yeterli bulmadı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin kanunda eksikliklerin bulunduğunu belirterek, ''Kur'an-ı Kerim, isteyene ilköğretim birinci sınıftan itibaren öğretilmeye başlanmalıdır'' dedi.

Kamalak, Afitab Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinin 15. yılının geride kaldığını söyledi.

Sürecin, gerçek anlamda bu yıl değerlendirildiğini belirten Kamalak, milletin ''28 Şubat'ın dış mihraklı modern bir postmodern darbe olduğu'' yönünde ortak bir kanaatinin bulunduğunu savundu.

28 Şubat olaylarının perde arkasının ancak 15 yıl sonra kısmen görülmeye başladığını dile getiren Kamalak, ''28 Şubat sürecinin gerçek aktörleri, muslukları kısılmış, sömürü hortumları kısmen kesilmiş olan patronlardır. Yazık ki asker bir maşa olarak kullanılmıştır'' görüşünü savundu.

Necmettin Erbakan'ı da vefatının birinci yılında andıklarını hatırlatan Kamalak, Erbakan'ın kişiliğinin ''yerli'', duruşunun ''milli'', düşüncesinin de ''evrensel'' olduğunu belirtti. Kamalak, Türkiye'nin Necmettin Erbakan'dan yeterince istifade etmesine izin verilmediğini öne sürdü.

Türkiye'nin Afganistan'a asker göndermesine değinen Kamalak, ''Türkiye, Afganlı Müslüman kardeşlerimiz bizden yardım istediği, 'Ne olur bize asker gönderin' dediği için asker göndermedi. NATO, daha doğrusu onun kadroları, oraya müdahale etmek istediği için Mehmetçikler oraya gönderildi'' diye konuştu.

Kamalak, ''Milli Görüş iktidara geldiğinde NATO ile ilişkilerimizi mutlak süratle gözden geçireceğiz. Amerika, Avrupa istedi diye bu milletin evlatlarını yurt dışına, özellikle Müslümanlara karşı zulmeden Amerika'nın emrine vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'deki terör olaylarına da değinen Kamalak, ''Bu teröristleri bozuk sistem üretti. Yazık ki terörist diye isimlendirilen o insanlar da bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyor. Yıllardır bu milletin yolunu kesmek için manevi değerlerine saldıran yanlış zihniyet, bir kısım vatan evlatlarının terörist olarak yetişmesine vesile olmuş oluyor. Bunu düzeltecek olan sizlersiniz'' dedi.

OSMANLICA DA YER ALMALI

Türkiye'nin birçok konuda zaman kaybettiğini savunan Kamalak, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, anayasanın değişmesi, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden şekillenmesi, üye sayısının artması, TBMM'nin buraya üye seçmesi gerektiğini yıllar öncesinden söylediklerini dile getirdi.

Yapılan uygulamaların kendilerini doğruladığını ifade eden Kamalak, ''4 4 4 eğitim sisteminin'' de bir Milli Görüş projesi olduğunu öne sürdü.

Kur'an-ı Kerim dersinin müfredata alınması gerektiğini de daha önceden kendilerinin dile getirdiğini belirten Kamalak, bunun seçmeli ders olarak kanunla hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Ancak bu konuda eksikliklerin olduğunu savunan Kamalak, ''Kur'an-ı Kerim, isteyene ilköğretim birinci sınıftan itibaren öğretilmeye başlanmalıdır. Yeni düzenlemede ortaokul birinci sınıftan itibaren başlatılmıştır'' diye konuştu.

Müfredatta Osmanlıca'nın da ders olarak yer alması gerektiğini dile getiren Kamalak, ''Avrupa'nın sahip olduğu temel bilimlerin kökünde İslam alimlerinin buluşlarının olduğunu, bunu bilmeyen Müslümanların 'her buluşu Batı'nın yaptığı' şeklinde aşağılık kompleksine kapıldığını, bu nedenle ''Bilimler Tarihi'' dersinin de zorunlu ders olması gerektiğini'' kaydetti.

Birinci 4 yıllık zorunlu eğitim bittikten sonra ortaöğretim kısmının üçe ayrılması teklifinde bulunan Kamalak, ''Bir tarafta klasik ortaokul, bir değerinde meslek ortaokulları, diğeri de Kur'an kursları olsun. Bir kısım aileler çocuklarını hafız olarak yetiştirmek istiyorsa ona bu imkanı verelim. Bu arada bunlar arasında geçiş imkan dahilinde olsun'' dedi.

Günün Önemli Haberleri