Kuran bülbülleri Feshanede

Abone ol

Mihrabistanbul Kur-an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Dünyaca Ünlü Mısırlı Hafız Ahmet Naina muhteşem bir Kur’an tilaveti sundu. Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Feshane’de düzenlenen muhteşem bir törenle takdim edildi. Ödül töreninde hem dünyaca ünlü hafız Ahmet Naina hem de yarışmanın birincisi ve ikincisi davetlilere Kur’an tilaveti sundular. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bir konser verirken semazenler ise muhteşem bir gösteri sundular.

Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ında” dereceye girenlere ödülleri muhteşem bir törenle takdim edildi. Feshane Uluslar Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen ödül töreninde birinci olan Ekrem Nalbant’a 10, ikinci Adem Karabey’e 7.500 ve üçüncü olan Ali Derman’a 5 bin YTL para ödülü verildi. Söz konusu yarışma Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlendi. İstanbul Müftülüğü yarışmaya büyük destek verirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise organizasyona ev sahipliği yaptı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye’de de güzel okuyucuların olduğunun ortaya çıkarılması amacıyla yapıldığı belirtildi. İlk üçe girenlerin yanı sıra 75 kişinin içinde finalist olmayı başaran diğer yarışmacılara da değişik ödüller takdim edildi.

KONYA TÜRK TASAVVUF TOPLULUĞU KONSERİ
Ödül töreninde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve semazenler muhteşem bir konser verdiler. Konya’dan gelen 8 kişilik semazen ekibi ise yaptıkları gösterilerle davetlileri mest ettiler. Gecede yarışmanın ikincisi Adem Karabey ile birincisi Ekrem Nalbant Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular. Bunların ardından ise Dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Dr. Ahmet Naina muazzam sesiyle Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu.
Törene Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mihrabistanbul jüri üyeleri, Mevlana’nın torunu Ersin Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı. Yapılan konuşmalarda Kutsal kitabın güzel okuyanların ortaya çıkartılması gayesiyle tertip edilen organizasyonların ümit verici olduğu ifade edildi. Türkiye’de de Kur’an-ı Güzel okuyan kişilerin olduğunun ortaya çıkmasının olumlu bir hizmet olduğuna vurgu yapıldı. Ödüllerin sahiplerine takdiminden sonra salonda bulunan herkese Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.

Günün Önemli Haberleri