Kural hem ağladı hem ağlattı

Abone ol

Çevreci Profesör Orhan Kural bir hatırasını anlatırken hem ağladı hem de dinleyenleri gözyaşına boğdu.

Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Yalova'ya gelen Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, bir hatırasını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Kural ağlarken, konuşmayı dinleyenlerin de ağladığı görüldü.

Çevre konulu bir konferans için Yalova'ya gelen Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi, Gezginler Kulübü Derneği Başkanı ve Gana Fahri Konsolosu Prof. Dr. Orhan Kural, Yalovalı öğrencilerle buluştu.

Yalova Belediyesi Konferans Salonu'nda, 'Çevre' konulu konferansına alışılmışın dışındaki tarzıyla başlayan Kural, sahnede oturmak yerine izleyenlerin arasında dolaşmayı tercih etti. Konuşmasında ABD'ye yüklenen Kural, 30-40 yıl içerisinde kutuplardaki erime nedeniyle birçok ülkenin sular altında kalacağını öne sürdü. Kural, "Bunun tek sorumlusu ABD'dir. Pentagonda bir rapor hazırlandı.

Kendileri bunu yayınlayamadılar. Zira olayın suçlusu kendileri oldukları için bu bilgiler İngiliz basını tarafından yayınlandı. Raporda 30-40 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde dünyanın büyük bölümünün sular altında kalacağı belirtiliyor. Bu da beraberinde göçleri getirecek. ABD başta olmak üzere bazı ülkeler daha şimdiden göçmenleri ülkelerine almamak için sahil şeritlerinde güvenlik önlemleri almaya başladı. Hatta önemli fabrikalarını da ülkelerinin iç kesimlerine taşıyorlar. Ama bu Türk halkının umurunda değil. Halkımız bu konularda bilinçlenmek yerine o işe yaramaz Seda Sayan'ın programlarını arayıp dert yanmayı tercih ediyorlar" dedi.

Konuşmasının bir bölümünde ise bir kedi yavrusunun ölümünü anlatan Prof. Dr. Orhan Kural, ayakta dahi durmakta zorlanarak dizlerinin üzerine çöktü. Titreyen bir ses tonuyla olayı anlatan Kural, gözyaşlarına boğuldu. Kural'ın anlattıklarını dinleyen bazı bayanların da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Kural, konuşması sonrasında uzun süre alkışlandı.

Günün Önemli Haberleri