Küpelide BİR KAHRAMAN

Abone ol

4 askerin şehit olduğu Küpeli Dağı bir kahramana tanık oldu. Askeri vurulunca, kendini feda etti.

Üsteğmen Gökhan Yavuz, askerini kurtarmak için kendini feda etti. Yavuz, yaralanan eri taşırken vurulunca, iki asker kucak kucağa şehit düştü..

Küpeli Dağı'nda önceki gün çıkan çatışmada şehit olan askerlerden piyade komando er Erdem Yüce'nin babası Muhsin Yüce, üsteğmen Gökhan Yavuz'un, yaralanan oğlunu kurtarmaya çalışırken, ikisinin birden şehit düştüğünü anlattı.


Gökhan Yavuz 3 gün sonra
evine dönecekti. Eşi Şeyma
Yavuz onun yolunu gözlerken, acı
haber ile yıkıldı.

Baba Yüce, çatışmada şehit olan üsteğmen Yavuz'un, oğlunu taşırken şehit olduğunu da anlattı: "Askeri yetkililerin bana söylediğine göre Erdem vurulduktan sonra komutanı üsteğmen Gakhan Yavuz oğlumu kucağına almış. Bir yandan teröristlere silah sıkarken diğer yandan da oğlumu taşımaya çalışmış. Bu esnada ikisi de şehit düşmüş. Allah terörün belasını versin."

Şehit annesi Müyesser Yüce ise Kürtçe ağıtlar yakarak 'Erdemamın kuştın (Erdem'imi öldürdüler)', 'Daye rabe Erdamamın kuştın daye (Anne kalk Erdem'imi öldürdüler anne)' gözyaşı döktü. Yüce'nin terhisine 75 gün kaldığı belirtildi. Erdem Yüce, bugün köyünde toprağa verilecek.
Günün Önemli Haberleri