Kumrular saldırısına bir kurban daha

Abone ol

Ankara'daki bomba saldırılarında yaralanan Halis Öztürk, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Ankara'da Kumrular Sokak'ta 20 Eylül'de yapılan bombalı saldırıda yaralanan 68 yaşındaki Halis Öztürk tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Öztürk'ün de ölümüyle saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. 

Halis Öztürk, bombalı saldırıda yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Öztürk'ün hastaneden alınan cenazesi otopsi yapılmak üzere Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Öztürk'ün cenazesi daha sonra öğle vakti kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Keçiören'de oturan Öztürk, emekli maaşı geçinmesine yetmediği için bombalı saldırının bulunduğu sokakta seyyar satıcılık yapıyordu. 2 yıl önce bir oğlunu trafik kazasında kaybeden Öztürk 2 torununa bakmak için Kumrular Sokak'ta çakmak satıyor ve ayakkabı boyacılığıyı yapıyordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bombalı saldırıdan sonra yaptığı konuşmada Halis Öztürk'ün durumuna değinerek, "İnsanları öldürmenin neresi özgürlük? Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan birisini hedef alarak neyin hakkını arıyorsunuz? Bunun neresi hak arama, bu mu hak arama?" demişti.

Günün Önemli Haberleri