Küçükleri büyüklere dövdürüyorlar

Abone ol

Yetiştirme yurtlarındaki dayak iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez yer Antalya...

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan 15 yaşındaki S.A. ile 16 yaşındaki M.A.Ş, yurt müdürü ve kurum diyetisyeni tarafından dövüldüklerini iddia ederek karakola başvurdu. Yaklaşık 4 yıldır yurtta yaşadığını belirten S.A. uyuyakaldığı için kaçırdığı toplantı yüzünden müdürün kendisine tokat attığını anlattı. S.A, müdüre sözle karşı koyduğu için daha şiddetli bir dayağa maruz kaldığını söyledi.

Dayak yediğini öne süren M.A.Ş. ise küçük kardeşi ile kavga ettiği sırada, olaya karışan diyetisyen tarafından dövüldüğünü anlattı. Aynı gün yaşanan dayak olayları üzerine iki çocuğun polise başvurmak istedikleri, ancak yönetim tarafından engellendikleri öğrenildi.

Polise başvurduktan sonra doktor kontrolüne gönderilen çocukların vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu belirlendi.

BÜYÜKLERE DÖVDÜRÜYORLAR İDDİASI

Yurt temsilcisi 17 yaşındaki A.Ç. de yurtta, yaşı büyük olan çocuklardan daha küçük yaştakileri dövmelerinin istendiğini savundu. Yöneticilerin bu istekle kendisine de geldiklerini iddia eden A.Ç, ''Başta bunu yapmıyordum ama bir insana onlarca kez, hata yapanları dövmesi söylenirse
yapıyorsunuz. Kendimden küçük bazı çocukları dövdüğüm oldu'' dedi.

"BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY DEĞİL"

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen ise, çocukları suçladı. Müdür, dayak yiyen M.A.Ş'nin problemli bir çocuk olduğunu savundu. Özen, "Son günlerde revaçtayız diye böyle olaylar yaratılıyor. Büyütülecek bir konu değildi. Öküzün altında buzağı arıyorlar" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri