Kredi kartı şifreniz kırıldı!

Abone ol

DOlandırıcılar yeni bir yöntem geliştirdi. Siz, siz olun kartınızı görebileceğiniz bir yerde kullanın...

Dolandırıcılar 'şifre'yi kırdı. Kredi kartı kopyalamasını gerçekleştiren şebekeler, ödeme sırasında şifreyi kopyalıyor. Böylece karta ait bütün bilgileri ele geçiren sahtekarlar, hesapları boşaltıyor....

İstanbul Mali Polisi'nin düzenlediği uydu operasyonuyla 2 bin 500 kişinin kredi kartından 3.5 milyon YTL'yi boşaltan Sadun Özkaya'nın yakalanması, vatandaşların daha güvenli olarak bildiği "Chip and PIN' uygulamasının da dolandırıcılara engel olamayacağını ortaya koydu. Bakın sahtekarların oyunu nasıl başlıyor... Kredi kartı kopyalamasını gerçekleştiren şebekeler, çoğunlukla garson kılığında... Şebeke üyesi, yanında getirdiği taşınabilir POS makinesini şifresini girmesi için müşteriye uzatıyor.

'GÖREBİLECEĞİNİZ YERDE KULLANIN'
Dolandırıcı, kartı çıkartırken sanki düşürüyormuş gibi yaparak önlüğünün arkasına gizlediği ikinci bir makineden de kartı geçiriyor. Böylece karta ait tüm bilgiler şebeke tarafından kopyalanmış oluyor. Hem vatandaşın bilgileri alınıyor hem de şebekenin ATM makinelerinden para çekmesi gayet basit bir olay haline geliyor. Uzmanlar, vatandaşları "Kredi kartlarınızın kesinlikle görebileceğiniz bir yerde kullanılmasına izin verin" diye uyarıyor.
Günün Önemli Haberleri