Kredi kartı borcuna çare

Abone ol

Kredi kartları tasarısı bu hafta meclise geliyor. Tasarı aynen geçerse birikmiş borçlar taksitle ödenecek.

Kredi kartları yasası geliyor. Tasarının Meclis'ten aynen geçmesi halinde; birikmiş borçlar 12 taksitte ödenebilecek ve kredi kartı faizleri de sınırlandırılacak.

Meclis'te, genç bir polis memurunun kredi kartı borcu nedeniyle canına kıyması üzerine yeniden gündeme gelen ve yaklaşık 187 bin vatandaşın merakla beklediği kredi kartları yasa tasarısı, Perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak.

Tasarının getirdiği en önemli değişiklikler arasında af sayılabilecek olan borçların yeniden yapılandırılması var. Tasarıya göre, 31 Aralık 2005 tarihine kadar kart borcundan dolayı icralık olmuş olanların borçları yeniden düzenlenecek. Faiz oranları düşürülüp, 12 ay taksitlendirme yapılacak.

Tasarıyla, kredi kartı almanın kriterleri de yeniden düzenleniyor. Yeni düzenleme ile birlikte artık sokakta kredi kartı satışı yapılamayacak ve limitler sınırlı olacak. Tasarının buraya kadar olan bölümlerine çoğunluk olumlu bakarken, icralık olmamış ancak ödeme zorluğu çekenlerin de taksitlendirme kapsamına alınması isteniyor.

Günün Önemli Haberleri