Kral, rüşvetle sarsıldı

Abone ol

Kral FM'deki operasyonda 8 DJ ve Mehmet Akbay'ın işine son verilmişti. Operasyonun niçin yapıldığı ortaya çıktı. İşten çıkarılmaları tetikleyen gerekçe "Rüşvet" oldu.

Kral FM’deki 8 DJ ve Star Grubu radyoları genel koordinatörü Mehmet Akbay’ın işten atılması ile sonuçlanan operasyonu, DJ’lerden birinin müzik şirketi sahibiyle yaptığı rüşvet pazarlığı tetikledi.

İddiaya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yönetimindeki Star Grubu radyolarından Kral FM’de DJ’lerin rüşvet almasını ses kaydıyla belgeledi. Fonun, yarın ses kayıtlarıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. TMSF’nin elindeki ses kayıtlarına göre Unkapanı’ndaki İdeal Müzik şirketinin sahibi Veysel Şimşek ile bir DJ arasında rüşvet pazarlığı yapılıyor. TMSF’nin elindeki belgelere göre rüşvet pazarlığı için müzik yapımcısı ile bir DJ buluşuyor. Firmanın kasetlerindeki parçaları bir hafta boyunca sıkça yayınlamak için yapılan pazarlıkta DJ teklif edilen 800 doları kabul etmiyor. Gelen parayı tek başına almayıp diğer DJ arkadaşlarıyla paylaştığını söyleyen DJ, bin 500 dolar istiyor. Yayın şekli konuşulduktan sonra bin 800 dolara çıkan fiyatı DJ kabul ediyor. Kolundaki hediye saati gösterip, kendilerine takım elbise, yemek gibi promosyonlar geldiğini söylüyor. İdeal Müzik’in sahibi Veysel Şimşek, “İMÇ’de kemerlerden girin, Eminönü’ne kadar bunlara herkes para verdi.” dedi. Şimşek, kendisinin de DJ’lere para verdiğini doğruladı.

Yine bir başka ses kaydına göre Unkapanı’ndan Kral FM’i arayarak DJ ile konuşan bir müzik yapımcısı, 9 milyar lira artı Katma Değer Vergisi ödeyerek radyoya reklam verdiği halde sanatçılarının parçalarına niye az yer verildiğini soruyor. DJ, bu işlerin sadece radyoya reklam vermekle olmayacağını, yapımcılarının DJ’lere kol saati gibi hediyeler verdiğini hatırlatarak kendisine de aynı yolu izlemesini öneriyor. Yine müzik şirketi ile DJ arasında rüşvet pazarlığı geçiyor. Bu konuşmayı TMSF’nin duyması halinde ne olacağını soran yapımcıya DJ, “İşte o zaman bizi stüdyodan dış kapıya kadar s...’e s...’e götürürler” şeklinde karşılık veriyor. Bu konuşmanın kaydı da TMSF’nin elinde. İşten atılan DJ’lerden Sevgi Çemberi programının yapımcısı Melih Kurtuluş 3 restorana, Mehmet Akbay’ın Hisar Evleri’nde lüks bir konuta sahip olduğu, Ata isimli DJ’in de müzik marketi sahibi olduğu belirtiliyor. Mehmet Akbay, 105 milyar liraya aldığı evi için, “30-40 milyara arabamı sattım. Banka kredisi çektim. Arkadaştan borç aldım.” açıklamasını yaptı. Akbay, Melih’in 3 restoranı için ise “Onlar da sadece ortak.” diye konuştu.

Unkapanı’ndan gelen şikayetlere göre piyasadaki şirketlerin yüzde 80’inden reklam dışında hediye alınıyor, vermeyenlerin parçaları ise yayınlanmıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan ile TMSF Başkanı Ahmet Ertürk bugün bir araya gelerek Kral FM’de yaşananları görüşecek.

Haber : İbrahim Balta
Kaynak :





Günün Önemli Haberleri