KPDSye başvurmayı unutmayın

Abone ol

Yabancı dil tazminatı almak için yapılan KPDS'ye başvurular başlıyor

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin dil bilgi seviyesini belirlemek amacıyla yapılacak Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) için başvurular, 14 Eylül cuma günü başlayacak.

Adaylar, 21 Eylül Cuma gününe kadar başvuruda bulunabilecek. Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, sınav 11 Kasım'da Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da yapılacak.

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak. Ancak, yatırım hizmetlerindeki çalışmaları nedeniyle yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyenler, sadece Almanca, İngilizce ve Fransızca'dan sınava girebilecek.

Başvuru evrakı 14-21 Eylül 2007 tarihleri arasında (Sınav ücreti 14-19 Eylül 2007 tarihleri arasında yatırılacak) başvuru merkezlerinden ücreti karşılığı alınabilecek. Üniversite Rektörlükleri, KPDS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklar. Başvuru merkezleri internet adresinden öğrenilebilecek.

Günün Önemli Haberleri