Köşkün kilidi Mumcuda

Abone ol

Anavatan lideri Erkan Mumcu Köşk tartışmalarında Baykal'ı eleştirdi. Mumcu son gelişmeleri değerlendirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Bence Erdoğan Cumhurbaşkanlığı hak etmiyor. Ben Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için oyumu vermem ama bu (aday olamazsın) demek değildir'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin ''kilit konuma'' gelmesi durumunda, bunu ''Türkiye'nin hayrına olacak şekilde'' değerlendireceklerini kaydetti. Öncelikle partileri Cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir Anayasa değişikliğine zorlayıcı yönde çaba sarf edeceklerini belirten Mumcu, ''Millet kimi seçerse başımızın tacıdır'' dedi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın ''sivil, halkın değerlerine saygılı ve devlet olmanın ilkelerine duyarlı biri olmalı'' diyen Mumcu, partisinin bunlara bakarak, bu nitelikleri gözeterek oy vereceğini kaydetti. Unutulmasın; AKP'yi mağduriyet ve yasaklar inşa etti. Yeni bir mağduriyet ve yasak ihya eder. Benim gördüğüm kadarıyla, Baykal, Erdoğan'a izlediği politikayla Cumhurbaşkanlığından başka bir seçenek bırakmıyor. Ben kendisinin bunu göremeyecek bir siyasetçi olduğunu düşünmüyorum. Bence Baykal da Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını istiyor. (Aday olamazsın) demek adaylıktan başka seçenek bırakmamaktır. Sağduyulu bir çözümü araştırmak yerine gerilimden medet uman bir siyaset izlenmektedir.''

GERÇEK GÜNDEM YOKSULLUK
Türkiye'nin gerçek gündeminin ne Cumhurbaşkanlığı seçimi ne de kılık kıyafet olduğunu ifade eden Mumcu, ''Gerçeği gizlemek üzere ortalığa sis bombası atıyorlar. Türkiye'nin temel problemi yoksulluktur, açlıktır'' dedi.

''IMF'DEN BORÇ ALMAYACAĞIZ''
''IMF'den kesinlikle borç almayacağız. IMF'nin bizden tek kuruş alacağı kalmayacak'' diyen Mumcu, bunun bu gün de mümkün olduğunu, ancak bunun ''para, finansman değil itaat, riayet sorunu'' olduğunu savundu.

SINAVSIZ ÜNİVERSİTE
İktidarlarında üniversiteye girişin sınavsız olacağını belirten Mumcu, ''Buna popülist söylem diyenin aklı hiç bir şeye basmaz. Dolayısıyla bunu söyleyenleri hiç kaale almıyorum'' dedi.

Günün Önemli Haberleri